Caretta Sevgisi Ressam Yaptı

'Kaplumbağa Terbiyecisi' tablosunun ressamı Osman Hamdi Bey'in hayatını okuyan 59 yaşındaki Zehra Keskin, kendisini yağlıboya kaplumbağa çizimlerine adadı.

Caretta Sevgisi Ressam Yaptı
Emekli olduktan sonra Dalyan beldesine yerleşen emekli öğretmen Zehra Keskin, Modern müzeciliğin önderlerinden 'Kaplumbağa Terbiyeçisi' tablosunun ressamı Osman Hamdi Bey'in hayatını okuduktan sonra Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının resmini yapmaya başladı. 10 yıllık süreçte 100'e yakın kaplumbağa resmi yaptı ve 200'ün üzerinde sergi açtı.
Zehra Keskin 1951 yılında ailesi ile Bulgaristan'dan Türkiye'ye göçtü. Uzun yıllar öğretmenlik yaptı. Emekli olduktan sonra tatil için geldiği Dalyan'da Caretta caretta deniz kaplumbağalarını gördü. Kaplumbağalara karşı büyük ilgi duyan Keskin, Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunun ressamı Osman Hamdi Bey'in hayatını okuduktan sonra, kendisini deniz kaplumbağalarına adadı. Keskin Dalyan'a yerleşti ve Carettaların hayatları üzerine uzun araştırmalar yaptı. 2000 yılından itibaren Dalyan Turizm Kültür ve Çevre Koruma Derneği ile Dalyan Köyceğiz Doğa Tarih Derneğinin yönetim kurullarına katıldı. Bu dönemden sonra carettalarla ilgili yağlı boya resim çalışmaları yapmaya başladı. Türkiye'nin dört bir yanında caretta carettaların korunması için çalışmalara başladı ve seminerler verdi.
Çalışmaları hakkında bilgiler veren Zehra Keskin, "Son 10 yılda hayatımda çok büyük değişiklikler oldu. Osman Hamdi Bey'in hayat hikayesini okudum. O günden sonra deniz kaplumbağalarına karşı ilgim arttı. Carettalarla ilgili resim çalışmalarına başladım. Sergiler açtım. Ancak bunlar yeterli olmadı. İnsanlara caretta sevgisini aşılamak için Türkiye'nin dört bir yanında seminerler verdim. 200'ün üzerinde resim sergisi açtım. Hayatımın geri kalanını da carettalara adayacağım" dedi.