Büyükşehir Belediyesi, Seka Elektrik Santrali'nin kullanılabilirliğini ölçüyor

Eski Seka Kağıt Fabrikası bünyesinde bugünkü Sekapark alanında 1975 yılında enerji ve buhar amaçlı kurulan elektrik santralinde Büyükşehir Belediyesi

Eski Seka Kağıt Fabrikası bünyesinde bugünkü Sekapark alanında 1975 yılında enerji ve buhar amaçlı kurulan elektrik santralinde Büyükşehir Belediyesi fizibilite çalışmaları gerçekleştiriyor. Çalışmalar, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı teknik personeli tarafından yapılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Enerji Şube Müdürlüğü teknik personeli, Sekapark'taki Elektrik Santrali ünitelerini gezdi. Seka Kâğıt Fabrikası bünyesinde 1975 yılında enerji ve buhar amaçlı olarak kurulan Elektrik Santrali 18 MVA Kurulu güce sahip olup doğalgazla çalışıyor.

Enerji Müdürü Lütfi Efil, santralin eski bir teknolojiye sahip olduğunu ancak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Elektrik santralinin yerinde işletilmesi durumunda açığa çıkan buharın kullanılmasının problem oluşturduğunu belirten Efil, özellikle buhar teknolojisini kullanabilen sektörler için rantabl bir yatırım olacağını sözlerine ekledi.