İntihar edecek bir kız değildi

2003 Miss Model of The World birincisi Aslı Baş'ın ölümü herkesi yasa boğdu. Güzel mankenin yakınları yaptıkları açıklamada, Aslı'nın hayat dolu bir kız olduğunu ve intiharı asla düşünmediğini söyledi



2003 Miss Model of The World birincisi Aslı Baş'ın ölümü herkesi yasa boğdu. Güzel mankenin yakınları yaptıkları açıklamada, Aslı'nın hayat dolu bir kız olduğunu ve intiharı asla düşünmediğini söyledi



32 yaşındaki başarılı mankenin, Bodrum Club Flipper'da kaldığı odanın balkonundan düşerek yaşamını yitirmesi, mankenler camiasında büyük üzüntü yarattı. Henüz 13 yaşındayken Esline Ajans'ın sahibi Esra Keskinol tarafından keşfedilen ve bu ajansa bağlı olarak mankenlik kariyerini sürdüren Baş, Miss Model Of The World'de kraliçe seçilerek adını duyurmuştu. 1.82 boyunda, 90-63-90 ölçülerinde olan manken, yüzünün güzelliğiyle de ön plana çıkmıştı.

ESPRİLİ VE HAYAT DOLUYDU
Ailesi Antalya'da yaşayan Baş, işleri nedeniyle İstanbul, İzmir, Ankara arasında sık sık seyahat ediyordu. Yaşamını yitirdiği Club Flipper'ın sahibi iş adamı Ahmet Bayer'le bir süredir aşk yaşadığı konuşulan güzel mankenin babası Mehmet Yavuz Baş, kızının Bodrum'da da çok sık bulunduğunu söyledi. Ailesi ve arkadaşları Aslı'nın 'Hayat dolu, iyi kalpli ve esprili' biri olduğunu anlattı.

İŞTE YAKINLARININ ASLI İÇİN SÖYLEDİKLERİ:
- Yağmur Ayaz: ALKOL KULLANMAZDI
İKİ yıldır tanıyordum ve Antalya'da aynı ajanstaydık. İntihar edebilecek bir insan değildi, hayat dolu ve neşeliydi. İstanbul'a yerleşeceğini söyledi. Hatta benim de İstanbul'a gelip kendisinde kalmamı söylemişti. Emir Tarkan adında bir sevgilisi olduğundan söz etmişti. Bodrum'da tatil yapacağını hatta beni de arayacağını belirtmişti. Haberde alkollü olduğundan söz ediliyordu, fakat Aslı alkol kullanmıyordu.

- Mehmet Yavuz Baş (Babası) Dünyanın en iyi mankeni olabilirdi
KIZIM, İstanbul, İzmir, Ankara, Bodrum arası mekik dokuyordu. Hayata bağlı, sevecen, tam bir dünya insanıydı. Allah demek ki onu bizden çok seviyormuş, bizden aldı. Herhangi bir sıkıntısı, derdi yoktu. Benim tek suçum, ona sosyalleşmeyi öğretmekti.Türkiye destek verseydi, dünyanın en iyi mankeni olurdu.

- Ece Gürsel: EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPIYORDU
SON derece üzgünüm. 1996 yılından beri Aslı'yı tanıyorum. En son geçen yıl Miss Model yarışmasında yüz yüze görüşmüştüm. Evlilik hazırlığı içinde olduğunu söylemişti. Ondan sonra bu haberi aldım. Son derece hayat dolu ve keyifli bir insandı. İntihar edebilecek biri değildi.

- Seda Ertan: 10 YILLIK ARKADAŞIM
Antalya'dan tanıyorum. 10 yıllık arkadaşım. Uzun süredir görüşemiyorduk. Geçmiş yıllarda çok samimiydik. İyi, pozitif, esprili, dost canlısı, kendi halinde bir kızdı. Alkol kullanmadığını biliyorum. Ölüm haberini aldığım zaman çok üzüldüm.

Travma sonucu ölüm
ASLI Baş'ın İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucunda, Baş'ın vücudunun bazı bölgelerinde ezilmelerin bulunduğu, kafatasında çatlaklar olduğu, buna bağlı olarak beyin travması geçirdiği ortaya çıktı. Raporda ölüm nedeni olarak 'düşmeye bağlı ölüm'' gösterildi. Baş'ın alkollü olup olmadığı veya ne kadar alkollü olduğu ise yapılacak tahlillerin ardından 10 gün içerisinde netlik kazanacak. Yakınları tarafından alınan Aslı Baş'ın cesedi, toprağa verilmek üzere Antalya'ya götürüldü.

Erçin DAĞ EYSEN - Dilek KARAGENCE/İZMİR

 


Akşam