Polo Sedan geri dönüyor

Doksanlı yılların ikinci yarısında Polo Classic adıyla Türkiye pazarında ciddi bir satış başarısına ulaşan Volkswagen'in küçük sınıf temsilcisi, Rusya pazarında yeni nesliyle satışa sunulurken, aracın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ince hesaplara bağlı.

Polo Sedan geri dönüyor
  Volkswagen , 2009 yılında yeni yü ; zü ; yle tanıttığı kü ; ç ; ü ; k sınıf temsilcisi Polo ' nun sedan versiyonunu da tanıttı . Hatchback kardeşleriyle aynı yü ; zü ; taşıyan araç ; , 4384 mm ' lik uzunluğuyla 5 kapılı kardeşlerini yaklaşık 40 cm geride bırakıyor . Eğimli D sü ; tunu ve sü ; tuna entegre camıyla , Tü ; rk tü ; keticilerin yakından tanıdığı birinci nesli hatırlatan yeni Polo Sedan , 2552 mm ' lik dingil mesafesiyle de hatchback kardeşlerine yaklaşık 80 mm fark atıyor .

İç ; mekanda hatchback versiyonlarla aynı olan kokpit tasarımında aydınlatma rengi farklı seç ; ilmiş . İlk etapta 1 . 6 lt ' lik tek benzinli motorla satışa sunulan araç ; ta , en azından Rusya pazarı iç ; in bir dizel versiyonun sunulması beklenmiyor . Zira ü ; lkede benzin fiyatları ç ; ok uygun . Polo Sedan ' da gö ; rev yapan 1 . 6 lt ' lik benzinli ü ; nite 105 HP gü ; cü ; ndeyken , standart olarak sunulan 5 ileri manuel şanzımanın yanında , 6 kademeli otomatik şanzıman seç ; eneği de sunulacak .

Manuel versiyon 6 . 5 lt/100 km , otomatik versiyon 7 . 0 lt/100 km ' lik ortalama tü ; ketim değerine sahipken , maksimum hızlar sırasıyla 190 km/s ve 187 km/s . Rusya pazarında 399 . 000 Ruble ' den başlayan fiyatlarla satış sunulan Polo Sedan ' ın fiyatı gü ; ncel dö ; viz kurlarıyla yaklaşık 20 . 000 TL ' ye denk geliyor .

Baz donanım seviyesi olan Trendline ' da sadece sü ; rü ; cü ; ve yolcu havayastığı standart olarak sunulurken , ABS bir ü ; st donanım seviyesi olan Comfortline ' da standart olarak yer alıyor . Klima , alaşım jantlar , yan havayastıkları ve ESP gibi gü ; nü ; n gereklerini yerine getiren donanımlar ise en ü ; st donanım paketi olan Highline ' da yer alıyorlar .