Kuşadası Belediyesi'nden Sinema Günleri

Kültür ve sanat faaliyetlerine verdiği önemle dikkati çeken Kuşadası Belediyesi, "sinemADA buluşalım" sloganıyla geçen yıl başlattığı açık hava sineması etkinliğini bu yıl da düzenliyor.

Kuşadası Belediyesi'nden Sinema Günleri
  Kültürel etkinliklere hasret kalan Kuşadalılar , vizyon filmlerinin yer aldığı etkinliğe yoğun ilgi gösteriyor . Ege Mahallesi , Belediye binası arkası , İkiçeşmelik Mahallesi , Camiatik Mahallesi ve Meram Sitesinde gerçekleştirilen yaz sineması etkinliğine vatandaşlar adeta akın ediyor .
Kuşadası Belediyesi ' nin nostaljik yaz sineması keyfini yaşatan " sinemADA buluşalım " etkinliğinin ilk gösterimi Ege Mahallesinde gerçekleştirildi . İlk gösterim dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz gazoz ve patlamış mısır dağıtıldı .
BKM ekibinin " Çok Film Hareketler Bunlar " filminin gösterimi ile başlayan sinema maratonunda , her hafta ayrı bir vizyon filmi gösterilecek . İki ay sürecek gösterimlerde sırasıyla : Nine ( Dokuz ) , Adını Sen Koy , Ay Lav Yu , Bornova Bornova , Yasak Bölge 9 , İki Dil Bir Bavul , Hain ve Pandora ' nın Kutusu isimli filmler gösterilecek . 30 Ağustos günü İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanında Zülfü Livaneli ' nin katılımıyla " Veda " filminin özel gösterimi ile devam edecek sinema keyfi , 1 Eylül Dünya Barış gününde yine İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanında Michael Moore ' un " Kapitalizm : Bir aşk Öyküsü " isimli belgesel filmin özel gösterimiyle son bulacak .
Amaçlarının Kuşadası ' nı kültür ve sanat kenti yapmak olduğunu açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M . Esat Altungün , Belediye olarak anılarda kalan yaz sinemalarını Kuşadalılara yaşatmaya çalıştıklarını söyledi . Başkan Altungün şöyle konuştu : " Ekonomik krizde çoluğunu çocuğunu sinemaya götüremeyen ailelere destek olmakta amaçlarımızdan biri . Kuşadalıları kültür ve sanat etkinlikleriyle aralıksız buluşturmaya , kültür ve sanatı halkımızın ayağına getirmeye devam edeceğiz . Geçen yıl özellikle İkiçeşmelik ve İkioluklu Mahallelerimizde halkımızın gösterdiği ilgili bizi bu konuda daha da cesaretlendirdi . Bu yıl daha fazla mahallemizde film gösterimi yapacağız "