Adana Yazlık sinema gösterimleri, 'Selvi Boylum Al Yazmalım' ile başladı

Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza etkinlikleri kapsamında, yapılan geleneksel yaz film gösterimleri "Selvi Boylum Al Yazmalım" isimli film ile ba

Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza etkinlikleri kapsamında, yapılan geleneksel yaz film gösterimleri "Selvi Boylum Al Yazmalım" isimli film ile başladı.

Bu yaz, Kültür Bakanlığı ve yapım şirketlerinden temin edilen ve en çok gişe yapan Türk sinemasından 33 filmin Adanalıların gösterimine sunulacağı bildirildi. Koza AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Özer, geçmişin en büyük eğlencesi ve ailelerin en önemli sosyal aktivitelerinden birini oluşturan yazlık sinemaların herkesin hafızasında olduğunu kaydetti. Özer, "Adanalılara sıcak yaz gecelerinde nostaljik saatler yaşatan Adana Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da sinemaseverleri ücretsiz açıkhava sineması ile buluşturuyor." dedi.

Film gösterimlerinin her hafta perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri saat 21.00'de gerçekleştirileceğini açıklayan Özer, mahalle sineması ile ilgili de şu bilgileri verdi: "Mahallesi sineması Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerindeki 30 mahallede gerçekleştirilecek. Mahalle muhtarları ile işbirliği içinde yapılacak mahalle sineması 20 Temmuz Salı günü 19 Mayıs Mahallesi'nde başlayarak yaz sonuna kadar diğer mahallelerde devam edecek." diye konuştu.

Öte yandan yazlık sinema uygulamasından Adanalılar çok memnun olduklarını belirttiler. Adanalılar, yazlık sinemanın Adana'nın kültüründe çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, bu geleneğin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşatılmasından mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Yazlık sinemada gösterilecek filmler şöyle: "Arabesk, Babam ve Oğlum, Beynelmilel, Dondurmam Gaymak, Eşkıya, Filler ve Çimen, Gönül Yarası, Güneşe Yolculuk, İlk Aşk, Kızılırmak Karakoyun, Sultan, Sürü, Tatar Ramazan, Uçurtmayı Vurmasınlar, Umut, Vizontele, Zıkkımın Kökü, Abim, Arog, Aşk Geliyorum Demez, Çok Film Hareketler Bunlar, Deli Deli Olma, Eşrefpaşalılar, Gölgesizler, Güneşi Gördüm, Kaptan Feza,mommo-Kozkardeşim,Ulak, Usta, Veda, Vahşi Batı"...