Yedi Yıllık Çile Sona Erdi

Bingöl'de 2003 yılında meydana gelen depremde inşa edilen Beroj Küme Evleri'nde yaşanan yol çilesi 7 yıl aradan sonra yapıldı.

Yedi Yıllık Çile Sona Erdi
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın girişimleriyle Kaleönü Mahallesi'nde bulunan Beroj Küme Evleri bölgesindeki yollar kilitli taş ile döşenerek çamurdan kurtarıldı. İl Genel Meclis üyeleri Kadir Aydın, Nurettin Bozoba ve Bahattin Ketboğa son zamanlarda yapılan çalışmaların olduğu bölgelere giderek incelemelerde bulundu. Çalışmaları yerinde inceleyen İl Genel Meclis üyesi Kadir Aydın, 2003 yılından beri alt yapı sorunlarıyla ilgili sürekli gündeme gelen Beroj Küme Evleri'nin ulaşım problemine çözüm getirildiğini söyledi. Kadir Aydın, 2009 yılında köy konutlarının alt yapısı için ayrılan 500 bin TL'lik ödenekten faydalanılarak Beroj Küme Evleri bölgesindeki yolların da kilitli parke taşı ile döşendiğini dile getirdi. Aydın, yedi yıldır mağdur olan bölgenin AK Parti sayesinde refaha kavuştuğunu belirtti. Aydın, "AK Parti olarak Bingöl halkı için bütün çabamız hizmet olacaktır. İktidara geldiğimiz yıldan itibaren Bingöl için yaptığımız hizmetler göz önündedir. Suyu olmayan köyümüze su, yolu olmayan köyümüze yol götürdük. Bütün amacımız halkımızın duasını almaktır. Bizim en büyük siyasetimiz hizmettir. Yeter ki yaptığımız işlerden halkımızı memnun edebilelim. Beroj Küme Evleri'nin alt yapı sorunlarının giderilmesi haricinde eş zamanlı yaptığımız başka önemli hizmetler de var. Tabii bu hizmetleri icra ederken Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Valimiz İrfan Balkanlıoğlu, milletvekillerimiz Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, Vali Yardımcısı Abdülaziz Aydın ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık'ın sürekli destek ve teşvikleri olmuştur. Bütün Bingöl adına hepsine teşekkür ediyorum" dedi.
Ak Parti olarak imkanlar ölçüsünde hizmet yapmaya devam edeceklerini belirten Aydın, Ekinyolu yeni yerleşim yerinin kanalizasyon sorununa çözüm bulduklarını söyledi. Bu sorunun giderilmesi için uzun süre kaynak bulmaya çalıştıklarını ifade eden Aydın, İl Özel İdaresi'nden buldukları ödenekle 125 boru döşenerek sorunun çözüldüğünü kaydetti. Aydın, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından son birkaç ayda 4 projenin hayata geçirildiğini belirterek, toplamda 27 bin 406 metrekare kilitli taş, 8 bin 767 metrekare bordur döşendiğini söyledi. Aydın, "Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan afet konutları alt yapı çalışmalarımız sonucunda binlerce metrekare kilitli ve bordur taş döşenmiştir. Bu hizmetler arasında; Ahmet Dursun Konutları bölgesine 11 bin 360 metrekare, Balıklıçay köyü Ünlüce mezrasına 5 bin 385 metrekare, Akpınar köyü yeni yerleşim bölgesine 5 bin 156 metrekare ve Ekinyolu köyü Cezaevi mevkiine 5 bin 505 metrekare kilitli taş döşenmiştir. Aynı şekilde bu yerlere 8 bin 767 metrekare de bordur taş döşenmiştir. Toplamda 620 bin TL'ye yapılan çalışmalardan iki tanesi bitti, biri yüzde 90'larda ve diğerinin çalışmaları ise devam ediyor" şeklinde konuştu.
Beroj Küme Evleri'nde ikamet eden vatandaşlar ise, deprem sonrasında yapılan konutlarda yaşanan sorunların giderilmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söyledi. Vatandaşlar, "Konutlarımız depremden sonra yapıldı. Ancak 7 yıldır özellikle kış aylarında büyük sıkıntı yaşıyorduk. Evlerimize giderken çamurlara batıyorduk. Bizi bu çamurlardan kurtarıp kilitli parke taşı yapılmasına vesile olanlara minnettarız" ifadelerini kullandı.