'Bizimkiler'in En Başarılısı Lugano Ankara

Türkiye'de top koşturan 14 isim FIFA Dünya Kupası'nda ülkelerinin başarısı için mücadele ederken, Fenerbahçeli Diego Lugano, yarı finale kadar yükselerek en başarılı futbolcu oldu.

  Türkiye ' de top koşturan 14 isim FIFA Dünya Kupası ' nda ülkelerinin başarısı için mücadele ederken , Fenerbahçeli Diego Lugano , yarı finale kadar yükselerek en başarılı futbolcu oldu .
Güney Afrika ' da gerçekleştirilen ve bir ay süren FIFA Dünya Kupası , Hollanda ' yı 1-0 yenen İspanya ' nın şampiyonluğuyla sonuçlandı . Kupada , Turkcell Süper Lig takımlarında yer alan 14 futbolcu Slovakya , Kamerun , Avustralya , Meksika , Brezilya , Fildişi Sahili , Uruguay ve Şili milli takımlarında görev yaptı .
Galatasaray ' da Giovani Dos Santos ( Meksika ) , Lucas Neill , Harry Kewell ( Avustralya ) , Elano ( Brezilya ) , Abdulkader Keita ( Fildişi Sahili ) , Fenerbahçe ' de Diego Lugano ( Uruguay ) , Beşiktaş ' ta Filip Holosko ( Slovakya ) ve Rodrigo Tello ( Şili ) , Trabzonspor ' da Rigobert Song ( Kamerun ) , Antalyaspor ' da Mile Jedinak ( Avustralya ) , Kayserispor ' da kaleci Hamidou Souleymano ( Kamerun ) , Ankaragücü ' nde Njitap Geremi ( Kamerun ) , Marek Sapara ve Robert Vittek ( Slovakya ) Türk seyircilerine tanıdık gelen isimler arasındaydı .
Kupada Fenerbahçeli Lugano ülkesi Uruguay ' ın , yarı finale kadar yükselmesiyle Türkiye ' deki futbolcular arasında en başarılı isim olarak gözüktü . Ayrıca Lugano milli takım formasıyla 6 maçta 488 dakikayla en uzun süre sahada kalmayı başardı . Lugano , 6 maçta sadece bir kez sarı kart gördü .
Türkiye ' den giden futbolcular arasında Dünya Kupası ' nın gol kralı ise rakip kaleleri 4 kez havalandıran Ankaragücü ' nden Robert Vittek oldu . Slovakya Milli Takımıyla Vittek , 4 maçta 353 dakika görev yaptı .
Turkcell Süper Lig ' de görev yapan Dünya Kupası ' ndaki futbolcuların istatistikleri şöyle :

-GALATASARAY-

Dos Santos ( Meksika ) 4 maç ' ta 360 dakika görev yaparken , Lucas Naeill ( Avustralya ) 3 maç , 270 dakika oynadı ve 1 sarı kart gördü . Harry Kewell ( Avustralya ) 1 maç , 24 dakika oynadığı kupada kırmızı kart gören tek isim oldu .
Elano ( Brezilya ) 2 maçta 140 dakika forma giydi ve rakip kaleleri 2 kez havalandırdı . Kupada Galatasaray ' ın futbolcusu olarak forma giymesine karşın ardından Katar ' ın Al Sadd takımına transfar olan Abdulkader Keita ( Fildişi Sahili ) da 3 maçta 94 dakika oynadı ve 1 sarı kart gördü .

-ANKARAGÜCÜ-

Başkent ekibinde Robert Vittek , kupada yıldızı parlayan isimler arasında yer aldı . Slovakya Milli Takımıyla 4 maçta 353 dakika sahada kalan Vittek , attığı 4 gole karşılık 1 sarı kart gördü . Geremi ( Kamerun ) ise 3 maçta 195 dakika forma giyerken Marek Sapara ( Slovakya ) ise 1 maçta sadece 3 dakika sahada kalabildi .

-BEŞİKTAŞ-

Siya-beyazlıların Slovak futbolcusu Filip Holosko 2 maçta 29 dakika , Rodrigo Tello ( Şili ) da 1 maçta 44 dakika forma giydi .

-FENERBAHÇE-

Fenerbahçe ' nin Dünya Kupası ' ndaki tek temsilcesi Diego Lugano ( Uruguay ) 6 maçta 488 dakika görev yaptı . Lugano , 1 sarı kartla kupayı tamamladı .

-TRABZONSPOR-

Bordo-mavililerin savunmacısı Rigobert Song ( Kamerun ) 1 maçta 17 dakika görev yaptı .

-ANTALYASPOR-

Antalyaspor ' da forma giyen Mile Jedinak ( Avustralya ) milli takımıyla 1 maçta 16 dakika forma giyebildi .

-KAYSERİSPOR-

Kayserispor ' un file bekçisi Hamidou Souleymano , kupada Türkiye ' den yer alan tek kaleci oldu . Kamerun ' un kalesini korumaya çalışan Souleymano , 3 maçta 270 dakika forma giydi . Souleymano ' un görev aldığı maçlarda Kamerun , Japonya ' ya 1-0 , Danimarka ' ya 2-1 ve Hollanda ' ya da aynı skorla 2-1 yenilmekten kurtulamadı .
12 . 07 . 2010 10 : 21 : 40