KPSS 2010 Lisans sınav soruları ve cevap anahtarı -ÖSYM-

Bu yıl 4 yıllık Yüksekokul mezunlarının girdiği KPSS'nin 2010 sınav soruları ÖSYM tarafından yayınlandı ve anında sitemizden indirilmeye başlandı. Hafta sonu yapılan KPSS'ye 835 bin 320 kişi katılıyor. KPSS 2010 Lisans sorularını ve cevap anahtarlarını ÖSYM'den ve aşağıdaki linkten indirebilirsiniz...

KPSS 2010 Lisans sınav soruları ve cevap anahtarı -ÖSYM-
Bu yıl KPSS’ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 3 milyon 254 bin 86 kişi başvuruda bulundu. KPSS ye 835 bin 320 lisans mezunu, 1 milyon 812 bin 103 ortaöğretim mezunu ve 606 bin 663 adet de 2 yıllık yüksekokul mezunu başvurdu.


KPSS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN


Üniversite mezunu 835 bin 320 aday, Cumartesi günü genel kültür ve genel yetenek sınavına girdi. Bunların 294 bin 910'unu da öğretmen olmak isteyen memur adayları oluşturuyor. 10-25 Mayıs tarihleri arasında ÖSYM'ye başvuruda bulunan 4 yıllık yüksekokul mezunlarının sınavı dün ve bugün gerçekleşti.

Uzmanlık ve kariyer mesleklerini tercih edenler, Pazar günü yani bugün alan bilgisi sınavına girdi.

31 Mayıs - 6 Temmuz tarihleri arasında ÖSYM'ye KPSS başvurusu yapan ortaöğretim ve 2 yıllık yüksekokul mezunlarının sınavı ise 26 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek.

2010 KPSS soruları açıklandı. Bugün yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (2010 KPSS) soruları açıklandı. Devlet memuru olmak için KPSS’ye giren binlerce kişi sınavın hemen ardından KPSS (2010) sınav sorularını internetten aramaya başladı. 2010 KPSS soruları yayınlandığı andan itibaren ise sitemizde yer almaya başladı.


Bu arada Devlet Personel Başkanlığından alınan bilgiye göre, bu yılki sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte daha önceki KPSS sonuçları hükümsüz hale gelecek. Sadece 2009 yılı içerisinde gerçekleştirilen kariyer uzmanlığı sınavı ile öğretmenlik sınavı bir sonraki sınava kadar geçerliliğini koruyacak.

Bu çerçevede genel sınav sonuçlarının açıklanmasından sonraki yerleştirmelerde, bu sınavlar esas alınacak.

ÖSYM'nin hafta sonundaki KPSS sonuçlarını ilan etmesinin ardından yeni memur yerleştirmeleri, bu sınavların sonucuna göre yapılacak.


ÖSYM Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bugün yapılan 2010 KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı’na 835 bin 320 kişi katıldı. 10- 11 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen sınavın soruları diğer sınavlarda olduğu gibi yayınlandığı andan itibaren beyazgazete.com’da yer almaya başladı. Cumartesi günü öğretmen olmak isteyen 294 bin 910 kişi genel kültür ve genel yetenek sınavına girdi. Kariyer mesleklerini tercih eden adaylar ise Pazar günü de alan bilgisi sınavına girecek.


10 Temmuz 2010 Cumartesi sabah oturumunda gerçekleştirilen Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin sorularını ve cevaplarını ,10 Temmuz 2010 öğleden sonraki oturumda gerçekleştirilen Eğitim Bilimleri sorularını ve cevaplarını ve 11 Temmuz 2010 Pazar günü gerçekleştirilecek olan “Alan bilgisi” soruları ve cevapları ÖSYM tarafından yayınlanır yayınlanmaz sitemizde yer alacaktır.

Alan Bilgisi derslerinde, 10 dersten soru sorulmaktadır. KPSS Adaylarına, hangi derslerin sorularına cevap verdilerse o dersleri içeren KPSS Puanları o adaylar için hesaplanmakta ve Sınav Sonuç Belgelerinde kendilerine bildirilmektedir.


KPSS HAKKINDA BİLİNMEYENLER



ENGELLİ ADAYLARA SINAVLARDA FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAYICI UYGULAMALAR:


• Ortopedik sorunu olan engelliler için: Sınav yapılacak yerlerde düz giriş sınav salonu tahsis edilir.
• Görme engelli adaylar için: Şekil içerikli sorulardan (örn: matematik, geometri, coğrafya) muafiyet sağlanmıştır.
• - durumun ihtiyacına göre: okuyucu ve işaretleyicili olarak ; görevli personel gözetiminde engellinin sınava girmesi için özel sınıf hazırlanır.
( Yardımcılı adaylara 30 dakika ek sınav süresi hakkı tanınmaktadır. )

KAMU PERSONEL İLANLARI


Söz konusu kamu kuruluşu kendi ilan panosunun yanı sıra, ilanı İş-Kur'a bildirmekle mükelleftir. Kurumların ilanları Türkiye genelinde dağıtımı yapılan gazeteler ile yaygın olarak kullanılan internet sitelerinde de yer almaktadır.

Kısa adı KPSS olan Kamu Personeli Seçme Sınavı, 18/3/2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na istinaden ilk olarak 2002 yılında ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Yönetmeliğin amacı Madde-1’de: “Bu Yönetmeliğin amacı, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların genel ilkeleri ile usul ve esaslarını tespit etmektir” şeklinde ifade edilmiştir. Söz konusu sınav, daha önceki senelerde uygulamada olan Devlet Memurluğu Sınavı(DMS) ve Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı'nın(KMS) birleşimi niteliğindedir. Sınavın ana amaçları arasında; kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan personel istihdamının, şeffaf ve adaletli bir biçimde gerçekleşmesi ve sınav rekabeti içinde personel kalitesini en üst düzeye çıkartmak sayılabilir.1999 yılında Kamu Personeli Yasası’nda yapılan düzenleme ile daha önce DMS adı ile uygulanan sınav, bu tarihten itibaren KMS olarak isim ve nitelik değiştirmiştir. 120 puan türü ve 4 farklı oturumunda oluşan sınav; öğretmenlik, sözleşmeli personel, memurluk ve uzman kadroların istihdamında eleme sınavı niteliği taşımaktaydı. KMS sadece ilk ve son defa 7-8 Temmuz 2001 tarihinde uygulanmıştır. Bir sonraki yıl olan 2002’de ise sınav, yapılan isim değişikliği ile KPSS adını almış ve aynı yılın 6-7 Temmuz tarihlerinde ilk defa adaylara uygulanmıştır. 2002 yılının Kasım Ayı’nda sınavın Sağlık Bakanlığı personel alımı için uyarlanan versiyonu adaylara uygulanmıştır. Devam eden senelerde KPSS, kamu kurum ve kuruluşlarının istek ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillenerek temel olarak 2 farklı sınav ve 3 farklı gruba ayrılmıştır. Sınavlar farklı tarihlerde ve farklı niteliğe sahip adaylara uygulanmaktadır.


KPSS SORULARI İÇİN TIKLAYIN