Uçan otomobil üretildi

Seri üretimi Türkiye'de yapılacak olan uçan otomobil, tek depoyla 800 kilometre uçabiliyor.

Uçan otomobil üretildi
  İnsanlığın 100 yıllık hayali uç ; an otomobil sonunda ü ; retildi . Terrafugia şirketi tarafından ü ; retilen , seri ü ; retiminin ise Planet Green şirketi tarafından Tü ; rkiye ' de yapılacağı şirket sahipleri Hü ; seyin Kızanlıklı ve Kaya Boztepe tarafından duyurulan uç ; an arabalar 2011 yılının sonuna doğru piyasaya sü ; rü ; lecek . Fiyatının 305 bin TL olacağı aç ; ıklanan ' The Terrafugia Transition ' isimli aracı satın almak isteyenlerin 15 bin TL depozito ö ; deyerek sipariş vermesi gerekiyor .

Tek depoyla 800 kilometre
Şu ana kadar 70 sipariş verildi . 82 kilometre hıza ulaştığında uç ; uşa geç ; ebilen , azami 185 kilometre hıza ulaşan araç ; ların kullanımı hayli kolay . Terrafugia ' nın verdiği ö ; zel uç ; uş kurslarına 20 saat katılarak lisans alınabiliyor .

Otomobilin paraşü ; tle inme ve otomatik pilot gibi gü ; venlik arttırıcı ö ; zellikleri var . Kanatlar 30 saniyede aç ; ılıyor . Tek depoyla 800 kilometre yol kat edebilen araç ; , 3 bin 500 metreye kadar yü ; kseliyor . Uç ; uşa geç ; mesi iç ; in 500 metrelik pist gerekiyor .

Araç ; herhangi bir havaalanı ve yola iniş yapabiliyor . 675 kilo ağırlığıyla hafif hava aracı kategorisine giren Terrafugia Transition ö ; nden ç ; ekişli , 4 silindirli ve 2000 cc motoru var . Araç ; , karbondioksit salınımı yapması sebebiyle ç ; evreciler tarafından eleştiriliyor . Araç ; ların hava trafiğini NASA izleyecek , GPRS ile pilotlar havadaki araç ; ları gö ; recek . Araç ; yolcu ve kargo taşımanın yanı sıra ilkyardım iç ; in de kullanılacak . Kızanlıklı ve Boztepe ilk ü ; retim ü ; ssü ; olması sebebiyle Tü ; rkiye ' nin saygınlığının artacağı yorumunu yapıyor .

radikal