'İsrail, Gazze'ye Ablukayı Hafifletmeye Hazır' Londra

-'İSRAİL, GAZZE'YE ABLUKAYI HAFİFLETMEYE HAZIR' LONDRA (A.A) - 09.06.2010 - İNGİLİZ DAİLY TELEGRAPH GAZETESİ, ULUSLARARASI TOPLUMUN GEMİLERE BASKIN-'

 

- ' İSRAİL , GAZZE ' YE ABLUKAYI HAFİFLETMEYE HAZIR '

LONDRA ( A . A ) - 09 . 06 . 2010 - İngiliz Daily Telegraph gazetesi , uluslararası toplumun gemilere baskınla ilgili iç soruşturma yapılmasını kabul etmesi halinde İsrail ' in de Gazze Şeridi ' ne ablukayı hafifletmeyi kabule hazır olduğunu yazdı .

Daily Telegraph ' ta adının açıklanmasını istemeyen ve İsrail ile müzakerelere yakın Batılı bir kaynağa dayandırılan haberde , İngiltere ' nin geçen hafta ablukanın hafifletilmesine ilişkin bir belgeyi ortada gezdirdiği belirtilerek , İsrail ' den Gazze ' ye geçiş noktalarına ulaşımı kolaylaştırması ile 2008-2009 ' da Gazze ' ye düzenlediği saldırılarda yıkılan 60 bin evin inşası için malzeme göndermesi için BM ' ye izin vermesinin istendiği kaydedildi .

Habere göre , aynı kaynak , ' İsrail sivillere gönderilen ürünlere ilişkin esneklik gösterebilir ' ifadesini kullandı . Haberde ayrıca , İsrailli yetkililerin ise işbirliği yapma istekleri ile gemi baskınıyla ilgili soruşturma meselesi arasında bir bağlantı bulunduğunu inkar ettiği de ifade edildi .

09 . 06 . 2010 08 : 54 : 27