Basketbolda A Milli Takım aday kadrosu açıklandı

Basketbolda 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım Erkek Aday kadrosu bugün düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

28 Ağus

Basketbolda 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım Erkek Aday kadrosu bugün düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

28 Ağustos - 12 Eylül 2010 tarihleri arasında, 24 ülke takımının katılımıyla İstanbul-Ankara-İzmir-Kayseri'de organize edilecek 16. FIBA Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek olan 'A Milli Takım' aday kadrosu 10 Temmuz 2010 tarihinde kampa girerek, hazırlık çalışmalarına başlayacağı belirtildi.

Sheraton İstanbul Ataköy Otel'de düzenlenen basın toplantısına TBF Başkanı Turgay Demirel, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, Milli Takımlar Teknik Direktörü Bogdan Tanjevic, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Tanjevic'in açıkladığı kadroda şu isimler yer alıyor:

"Cenk Akyol, Cevher Özer, Engin Aksüt, Ender Aslan, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Sinan Güler, Oğuz Savaş, Ömer Faruk Aşık, Ömer Onan. Semih Erden, Fatih Solak, Evren Büker, Ersen İlyasova, Hidayet Türkoğlu"

DEMİREL: MİLLİ TAKIMDAN HERKESİ MUTLU EDECEK BİR PERFORMANS BEKLİYORUZ

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na büyük önem verdiklerini vurgulayan TBF Başkanı Turgay Demirel, "Ülkemizde büyük organizasyonları düzenlemeye devam ediyoruz. Dünya Basketbol Şampiyonası'nı da başarıyla yapacağız. Dünya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak büyük bir olaydır. Bu büyük organizasyonda milli takımın başarısını sürdürmesi gerekiyor. A Milli Basketbol Takımı'na herkesin destek olması gerekiyor. Milli Takım'ın sportif anlamda herkesi mutlu edecek bir performans ortaya koymasını bekliyoruz" dedi.

Demirel, A Milli Basketbol Takımı'nın birbirinden zorlu maçlar oynayacağını ifade ederek, "Ankara Gurubu'ndan mutlaka çıkmamız gerekiyor. Daha sonra çeyrek final maçlarına kalıp bir üst tura yarı finale yükselmemiz gerekiyor. Bunu yapmak kolay değildir. Ama biz oyuncularımıza güveniyoruz" diye konuştu.

A Milli Basketbol Takımı'nın Dünya Basketbol Şampiyonası öncesinde 47 günlük bir hazırlık kampı yapacağı belirtildi. Milliler, bu süre içinde ikisi yurt içinde birisi yurt dışında olmak üzere üç turnuvaya katılacağı ve 10 tane hazırlık maçı oynayacağı belirtildi.

TANJEVİC: HEDEF İLK 4

A Milli Takım Erkek Basketbol Takımı Teknik Direktörü Bogdan Tanjevic, yakalandığı hastalık sonrasında ve gelişin süreçte kendisine destek olan herkese teşekkür ederek sözlerine başladı.

Rahatsızlığı nedeniyle çalışmaların ilk onbeş gününde takımın başında olmayacağını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Fenerbahçe'nin başındayken de takımı yardımcılarım götürmüştü. Burada iyi bir ekibiz. 15 günlük bir gecikmeyle takımın başında olacağım. Bir sorun olmayacaktır. Daha sonra yönetimi ben devralacağım. Saha kenarında bir o tarafa bir bu tarafa giderken beni göreceksiniz. Ben bu şampiyonada herşeyimi ortaya koyacağım" diye konuştu.

Tanjevic, eski NBA oyuncusu Rolando Blackman'i de teknik heyete kattıklarını anlatarak, ''Eski bir NBA oyuncusu. Dallas Mavericks'de antrenörlükte uzmanlaştı. Pozitif ve yardımseverdir. Oyuncularımıza da ekstra bir katkısı olacak. Gerçek yıldızların nasıl davranması gerektiği konusunda bize yardım edecek. Alçak gönüllü olmaları gerektiğini gösterecekt ve benimle beraber 2 Ağustos'ta takıma katılacaktır'' şeklinde konuştu.

Tecrübeli Teknik Adam, Fenerbahçe Ülker'de gelecek yıl olmayacağını belirterek, "Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım'ın bana yaptığı teklifi redettim. Gelecek yıllarda Fenerbahçe Ülker büyük başarılara imza atacaktır." dedi.

Bogdan Tanjevic, zorlu şampiyona öncesinde hedefini ise şöyle açıkladı:

''Hedefimiz ilk 4 ve olursa tabii madalya almak. Bu kolay bir hedef değil. Gruptan başlayarak çok zor maçlar oynayacağız. Birinciliği elde etmek için çok ter dökmemiz gerekecek. Sahip olduğumuz büyük motivasyonla hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum

Öte yandan Tanjevic, A Milli Takım'da yabancı bir oyuncuyu Türk statüsünde oynatabileceklerini kaydedederek, "Çalışmalarımız devam ediyor. Uygun adaylardan birisini Türk yapıp oynatabiliriz" diye konuştu.