Rusya özel havayolu şirketine Gürcistan'dan Moskova- Tiflis seferi için izin çıktı

Gürcistan, Rus havayolu şirketi S7'ye Moskova - Tiflis arasında düzenli charter seferleri başlatmasına izin verdi. Böylece Gürcü havayolundan sonra bi

  Gürcistan , Rus havayolu şirketi S7 ' ye Moskova - Tiflis arasında düzenli charter seferleri başlatmasına izin verdi . Böylece Gürcü havayolundan sonra bir Rus havayolu şirketi de iki başkent arasında sefer başlatıyor .

Gürcistan Ulaştırma İdaresi ' nden yapılan açıklamada , Rusya ile direkt charter uçuşlarına yeşil ışık yakıldığı belirtildi . Gürcistan Ulaştırma İdaresi Sözcü , " Biz uçuşlara izin alındığını bildiren resmi bir mektup aldık , ancak uçuş tarifeleri ile ilgili henüz bilgi verilmedi " diye konuştu . Sözcü iznin yalnızca charter uçuşlarını kapsadığını kaydetti .

S7 ' den yapılan açıklamada ise şirketin 1 Temmuz ' a kadar sadece 12 uçuş yapma izini alabildiği ifade edildi .

Gürcistan ' ın özel havacılık şirketi Airzena Gürcü Havayolları ise uçuşlar için Rusya ' dan gerekli izni alarak , 24 Mayıs ' tan itibaren Tiflis -Moskova arasında charter seferleri düzenliyor . Airzena Kasım başına kadar uçuşlarına devam edecek .

Geçen hafta Abhazya lideri Sergey Bagapş ' ın Moskova ile Suhumi arasında doğrudan uçuşların Temmuz ayından itibaren başlatılacağı yönündeki açıklamasının Tiflis-Moskova hattında yeniden tansiyonu yükseltebileceği ifade ediliyor .

Rusya ile Gürcistan arasındaki doğrudan uçuşlar 2006 yılında dört Rus askerin ajan suçlaması ile Tiflis makamlarınca tutuklanmasının ardından kesilmişti . 2008 ' de kısa süreliğine açılan hat , Ağustos 2008 ' de yaşanan savaşın ardından yeniden askıya alınmıştı . Rusya ' nın uyguladığı ambargodan Tiflis ekonomisi önemli ölçüde etkileniyor .

Tiflis , Rusya ' nın Güney Osetya ve Abhazya ' nın bağımsızlıklarını tanımasının ardından bu ülke ile diplomatik ilişkilerini kesti . Eski Sovyetler Birliği ülkelerinin çatı örgütü Bağımsız Devletler Topluluğu ' ndan da ayrılan Tiflis ' le Moskova arasındaki ilişkiler İsviçre büyükelçilikleri aracılığı ile yürütülüyor .