Başkent'ten haberler..

Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevleri'ndeki çocuklar, 'böceklerle ekoloji eğitimi' alacak. Üç gün sürecek eğitimden 5-6 yaş grubundaki yaklaşık 250 ço

  Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevleri ' ndeki çocuklar , ' böceklerle ekoloji eğitimi ' alacak . Üç gün sürecek eğitimden 5-6 yaş grubundaki yaklaşık 250 çocuk yararlanacak . 9-10-11 Haziran tarihlerinde görsel sunum ile gerçekleştirilecek eğitim etkinlikleri her bakımevinde 2 ' şer saat olarak düzenlenecek .

Eğitim , 5-6 yaş grubunda bulunan yaklaşık 250 çocuk ile gerçekleşecek . Etkinlik kapsamında , içeriği Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından hazırlanan bilgilendirici broşürlerin dağıtılmasının yanı sıra çocuklara katılım belgesi de verilecek .

Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü , Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek eğitimle , ekolojik tarım , çevre konularında bilgi verilmesi ve doğa sevgisinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor .

Öğrencilerde yanlış bilgilendirme sonucu oluşan korku ve tiksinti gibi olumsuz duyguların azaltılarak , böceklere karşı sağlıklı tavırlar geliştirmesinin de amaçlandığı etkinlik programı şöyle : 9 Haziran 2010-Çiğdem Dostluk 09 . 30-12 . 00 , Maltepe Umut 13 . 00-15 . 00 , 10 Haziran 2010-Yıldız Rafet Genç 09 . 30-12 . 00 , GOP Togan Özliyen 13 . 00-15 . 00 , 11 Haziran 2010-İlker Barış 09 . 30-12 . 00 , Oran Sevgi 13 . 00-15 . 00

ÇANKAYA BELEDİYESİ FEN İŞLERİ EKİPLERİ ÜÇ KÖYÜ BİRBİRİNE BAĞLAYAN YOL VE KÖPRÜLERİ ONARDI

Çankaya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ' ne bağlı yol ve asfalt şube ekipleri , Bala ' dan bağlanan köyleri yeni yollarla birbirine bağlıyor .

Bala ' dan Çankaya ' ya bağlanan Kömürcü , Karahasanlı ve Tohumlar köyleri arası bağlantı yolları açılırken , köprü ve menfez onarımları da tamamladı . Köylerarası erişimi engeller hale gelen 7 km ' lik patikayı düzenleyen ekipler , yeni yol , malzemeli bakım , onarım , köprü ve menfez temizliği yapılmasının ardından asfaltlama çalışmasına geçecekler . Çalışmanın 2 . etabında diğer köy yolları da birbirine bağlanacak .

Fen İşleri Müdürlüğü makine parkındaki tüm iş makineleriyle köy yollarına çıkartma yapan Çankaya Belediyesi , kısa sürede köylü yurttaşların yaz- kış kente ulaşımını kolaylaştırmayı amaçlıyor .

12 RESSAMDAN KARMA SERGİ

Gülçin Ülker Atölyesi ' nde çalışmalarına devam eden 12 ressam , Altındağ Sanat Galerisi ' nde sergi açtı . 7-18 Haziran 2010 tarihleri arasında gezilebilecek olan sergide sulu boya , yağlı boya , akrilik , karakalem ve diğer tekniklerle yapılmış onlarca resim bulunuyor .

Gülçin Ülker ' in öğrencileri olan 12 ressamın çalışmalarının yer aldığı sergide , Cenevre ' de düzenlenen uluslararası resim yarışmasında dereceye giren , aynı zamanda Türkiye birincisi olan Şevval Yeşiltepe ' nin ( 11 ) resimleri de sergilendi . Türkiye ikincisi Doğa Işık ' ın ( 10 ) resim çalışmalarının da yer aldığı karma sergi 11 gün açık kalacak .

Sergide yer alan resimlerin , 2 yıllık çalışmaların ürünü olduğunu belirten Gülçin Ülker , öğrencilerinin böyle bir sergiye imza atmalarından dolayı mutlu olduğunu belirtti .

YENİMAHALLE ' DE ZABITA ' DAN BOZUK GIDA OPERASYONU

Yenimahalle Belediyesi Zabıta ekipleri , bir markete , ihbar üzerine yaptıkları baskında , son kullanma tarihi geçmiş ve içlerinde bakteri üremeye başlamış sağlıksız gıdalara el koydu .

Zabıta ekipleri , Yenimahalle İvedik Caddesi ' nde bulunan bir markette , son kullanma tarihleri geçmiş ve içlerinde bakteri üremiş çok sayıda gıdaya el koyarak , haklarında yasal işlem başlattı . Satış reyonunda vatandaşa satışa sunulan 2006 tarihli peynirden yoğurta , çikolatalardan bisküvilere kadar çok sayıda gıda bulunduğu dikkat çekerken , açıkta satılan kuru pasta ve tatlı türü gıdaların da hijyenik koşullarda olmadığı görüldü . Bozuk gıdalara el konularak imha edildi .

Market sahibinin , tarihi geçmiş ürünleri ayrı bir yerde toplayarak iade etmek yerine reyonlarda satışa sunması , hijyenik koşullarda ürün satmaması nedeniyle hakkında tutanak tutularak , Belediye Encümeni ' ne sevk edildi . Encümen ' de alınan kararla market sahibine ceza kesilirken , zabıta ekipleri de vatandaşları marketlerden aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri konusunda uyardı .

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar , mesleğini hakkıyla icra eden esnafı korumak için ellerinden geleni yaptıklarını , ancak tüketiciyi korumayan esnafın da karşısında olduklarını söyledi . Yaşar , " Mesleğini hakkıyla icra eden esnafın her zaman yanındayız . Ancak cebini düşünen , vatandaşın sağlığı ile oynayanların da en büyük düşmanı biziz . Herkes işini hakkıyla yapsın . " dedi .

SİNCAN ' DA 1600 KİŞİYE BURSA ÇANAKKALE GEZİSİ

Sincan Belediyesi , 1600 kişi için Türk Kurtuluş Savaşı tarihinin önemli duraklarından olan Çanakkale Şehitliği ' ni görme fırsatı sunan Çanakkale Gezisi programının son hazırlıklarını tamamlandı . Ücretsiz Bursa Çanakkale gezisi için başvuru yapan 2 bin 500 kişi arasından 3 Haziran ' da Lale Meydanı ' nda bulunan Belediye Konferans Salonu ' nda yapılan kura çekimiyle , bin 600 kişi belirlendi . Başvuru yapanlar arasında 200 şehit yakınına ise öncelik tanındı .

Gelibolu ' daki şehitlikleri ziyaret ederek , Çanakkale ' nin tarihi mekanlarını gezme fırsatı bulacak olan ilk kafiledeki 135 kişi , 3 otobüs halinde yarın yola çıkacak .