Dünya Kupasında Barcelona ve Chelsea farkı

Dünya Kupasında oynayacak 32 takıma en fazla oyuncu veren kulüpler İngiliz Chelsea ve İspanyol Barcelona takımları oldu. Her iki kulüpte 6 farklı milli takıma 13 oyuncusunu Güney Afrika'ya gönderdi.

Dünya Kupasında Barcelona ve Chelsea farkı
  Tü ; m kupalarda oynayan Brezilya Milli Takımı , geride kalan 18 kupada 5 kez kazanan ve en ç ; ok şampiyon olan takım . Brezilya 2010 Dü ; nya kupasında G grubunda yer alacak . 2014 Dü ; nya Kupası ' nda ise ev sahibi olduğu iç ; in doğrudan kupaya iştirak edecek .

Milli takımlara en fazla oyuncu veren takımlar Chelsea ve Barcelona

Kupada oynayacak 32 takıma en fazla oyuncu veren kulü ; pler İngiliz Chelsea ve İspanyol Barcelona takımları oldu . Her iki kulü ; pte 6 farklı milli takıma 13 oyuncusunu verdi . Barcelona verdiği 13 oyuncudan 7 tanesini ü ; lkesinin milli takımına ( İspanya ) , Chelsea ise verdiği 13 oyuncudan 4 tanesini ü ; lkesinin milli takımına ( İngiltere ) gö ; nderdi .
Barcelona ( 13 Oyuncu - 6 Milli Takım - 7 İspanyol )
Chelsea ( 13 Oyuncu - 6 Milli Takım - 4 İngiliz )

Tü ; rkiye ' den 14 oyuncu forma giyecek

Dü ; nya Kupasında Tü ; rk takımlarından 14 oyuncu forma giyecek . Galatasaray 5 oyuncu ile en ç ; ok futbolcu veren takım olurken Ankaragü ; cü ; 3 oyuncu ile 2 . sırada yer aldı . Şampiyon Bursaspor ' dan oyuncu kadrolarda yer almazken , Beşiktaş 2 oyuncusunu , Fenerbahç ; e , Kayserispor , Antalyaspor ve Trabzonspor 1 oyuncusunu kupaya yolladı .

Tü ; rk Takımları

Galatasaray : 5 Oyuncu ( Elano Blumer - Brezilya , Harry Kewell ve Lucas Neill - Avustralya , Abdul Kader Keita - Fildişi S . , Giovani Dos Santos - Meksika )
Ankaragü ; cü ; : 3 Oyuncu ( Marek Sapara ve Robert Vittek - Slovakya , Njitap Geremi - Kamerun )
Beşiktaş : 2 Oyuncu ( Filip Holosko - Slovakya , Rodrigo Tello - Şili )
Fenerbahç ; e : 1 Oyuncu ( Diego Lugano - Uruguay )
Trabzonspor : 1 Oyuncu ( Rigobert Song - Kamerun )
Kayserispor : 1 Oyuncu ( Souleymanou Hamidou - Kamerun )
Antalyaspor : 1 Oyuncu ( Mile Jedinak - Avustralya )

En yaşlı oyuncu İngiltere kalecisi David James

1970 doğumlu İngiliz Milli Takımı kalecisi David James kupanın en yaşlı oyuncusu . Ağustos ' ta 40 yaşını dolduracak olan James , bu sezon 14 Şubat 2009 tarihiyle birlikte Gary Speed ' in rekorunu kırarak Premier League ' de en ç ; ok forma giyen ( 536 kez ) oyuncu olarak tarihe geç ; mişti .

En genç ; oyuncu Danimarka ' dan Christian Eriksen

1992 doğumlu Danimarka Milli takımından Christian Eriksen kupanın en genç ; oyuncusu . 18 yaşını Şubat ayında dolduran Eriksen , Hollanda ' nın Ajax takımından forma giyiyor ve 3 kez milli oldu . Sporx