Chrysler 600 bin aracını geri çağırıyor

ABD'li otomotiv üreticisi Chrysler, sürgülü kapılarda yangın tehlikesi, fren ve gaz pedalı sorunu nedeniyle ABD'de beş modeli kapsayan 600 bin cip ve minivanı geri çağırıyor.

Chrysler 600 bin aracını geri çağırıyor
  ABD Ulusal Otoyolu Trafik Gü ; venliği İdaresi ( NHTSA ) , Chrysler ' ın geç ; en hafta potansiyel gü ; venlik sorunlarıyla ilgili kendilerini bilgilendirdiğini aç ; ıkladı .

Aç ; ıklamaya gö ; re , 2008 ve 2009 model 284 bin 831 ' ' Chrysler Town ' ' ve ' ' Country ' ' minivan ile ' ' Dodge Grand Caravan ' ' minivan , elektrik sistemindeki bir sorunun sü ; rgü ; lü ; kapıdaki kapı mandalında kısa devreye bunun da yangına sebep olabileceği gerekç ; esiyle geri ç ; ağrılıyor .

Aç ; ıklamada , 2007-2010 model 288 bin 968 ' ' Chrysler Jeep Wrangler ' ' ın ise fren hidroliğinin sızmasının fren arızasına yol aç ; abileceği iç ; in geri ç ; ağrılacağı belirtildi .

Chrysler geç ; en hafta Cuma gü ; nü ; , muhtemel gaz pedalı sıkışması yü ; zü ; nden 2007 model 25 bin 336 ' ' Dodge Caliber ' ' ve ' ' Jeep Compass ' ' ı geri ç ; ağıracağını aç ; ıklamıştı .

Bu model araç ; ların sahiplerinin bu ay iç ; inde Chrysler tarafından bilgilendirileceği ve sorunların herhangi bir bedel ö ; demeksizin giderileceği kaydedildi .

AA