Brezilya, tüm dünya kupalarına katılan tek takım

Tüm kupalarda oynayan Brezilya Milli Takımı, geride kalan 18 kupada 5 kez kazanan ve en çok şampiyon olan takım olarak dikkat çekiyor. Brezilya 2010 D

  Tüm kupalarda oynayan Brezilya Milli Takımı , geride kalan 18 kupada 5 kez kazanan ve en çok şampiyon olan takım olarak dikkat çekiyor . Brezilya 2010 Dünya Kupası ' nda G grubunda yer alacak . 2014 Dünya Kupası ' nda ise ev sahibi olduğu için doğrudan kupaya iştirak edecek .

Milli takımlara en fazla oyuncu veren takımlar Chelsea ve Barcelona . Kupada oynayacak 32 takıma en fazla oyuncu veren kulüpler İngiliz Chelsea ve İspanyol Barcelona takımları oldu . Her iki kulüpte 6 farklı milli takıma 13 oyuncusunu verdi . Barcelona verdiği 13 oyuncudan 7 tanesini ülkesinin milli takımına ( İspanya ) , Chelsea ise verdiği 13 oyuncudan 4 tanesini ülkesinin milli takımına ( İngiltere ) gönderdi .

Barcelona ( 13 Oyuncu - 6 Milli Takım - 7 İspanyol )

Chelsea ( 13 Oyuncu - 6 Milli Takım - 4 İngiliz )

TÜRKİYE ' DEN 14 OYUNCU FORMA GİYECEK

Dünya Kupası ' nda Türk takımlarından 14 oyuncu forma giyecek . Galatasaray 5 oyuncu ile en çok futbolcu veren takım olurken Ankaragücü 3 oyuncu ile 2 . sırada yer aldı . Şampiyon Bursaspor ' dan oyuncu kadrolarda yer almazken , Beşiktaş 2 oyuncusunu , Fenerbahçe , Kayserispor , Antalyaspor ve Trabzonspor 1 oyuncusunu kupaya yolladı .

Türk Takımları :

Galatasaray 5 Oyuncu : ( Elano Blumer - Brezilya , Harry Kewell ve Lucas Neill - Avustralya , Abdul Kader Keita - Fildişi S . , Giovani Dos Santos - Meksika )

Ankaragücü 3 Oyuncu : ( Marek Sapara ve Robert Vittek - Slovakya , Njitap Geremi - Kamerun )

Beşiktaş 2 Oyuncu : ( Filip Holosko - Slovakya , Rodrigo Tello - Şili )

Fenerbahçe 1 Oyuncu : ( Diego Lugano - Uruguay )

Trabzonspor 1 Oyuncu : ( Rigobert Song - Kamerun )

Kayserispor 1 Oyuncu : ( Souleymanou Hamidou - Kamerun )

Antalyaspor 1 Oyuncu : ( Mile Jedinak - Avustralya )

EN YAŞLI OYUNCU İNGİLİZ , EN GENÇ OYUNCU DANİMARKALI

İngiltere kalecisi David James turnuvanın en yaşlı , Danimarkalı oyuncu Christian Eriksen ise en genci olarak forma giyecek .

İngiltere kalecisi David James , 1970 doğumlu İngiliz Milli Takımı kalecisi David James kupanın en yaşlı oyuncusu . Ağustos ' ta 40 yaşını dolduracak olan James , bu sezon 14 Şubat 2009 tarihiyle birlikte Gary Speed ' in rekorunu kırarak Premier League ' de en çok forma giyen ( 536 kez ) oyuncu olarak tarihe geçmişti .

En genç oyuncu ise Danimarka ' dan Christian Eriksen . 1992 doğumlu Danimarka Milli takımından Christian Eriksen kupanın en genç oyuncusu . 18 yaşını Şubat ayında dolduran Eriksen , Hollanda ' nın Ajax takımından forma giyiyor ve 3 kez milli oldu .

En pahalı takım İspanya , en ucuz takım Kuzey Kore olarak ön plana çıkıyor . 32 takım içinde en pahalı ekip 650 milyon Euro ile son Avrupa şampiyonu İspanya takımı . 23 oyuncusunun ortalaması 28 . 260 . 870 Euro değerinde olan İspanya takımındaki en pahalı oyuncusu ise 65 milyon Euro değeriyle Xavi . En ucuz ekip ise 9 . 7 milyon Euro ile Kuzey Kore .

EN PAHALI OYUNCU MESSİ

Arjantin takımının yıldızı Messi , 80 milyon Euro değeriyle kupanın en pahalı oyuncusu . Portekizli Cristiano Ronaldo 75 milyon Euro ile 2 . sırada , İspanya ' dan Xavi Hernandez 65 milyon Euro ile 3 . sırada yer alıyor . Turnuvayı çeşitli nedenlerle kaçıran bazı değerli oyuncular ise Ganalı Essien , Brezilyalı Pato , Diego ve Ronaldinho , Fransız Benzema ve Rusya ' dan Arshavin .

En yaşlı takım İngiltere , en genç takım Gana . İngiltere 28 , 7 , Brezilya 28 , 6 yaş ortalaması ile kupanın en yaşlı takımları . En genç takım ise 24 , 1 yaş ortalaması ile Gana . Avrupa kıtasının en genç takımı ise 25 , 0 yaş ortalamasıyla Almanya .