Sakarya'da İkinci El Oto Galericileri Dernekleşti

Sakarya'da faaliyet gösteren ikinci el oto galericileri mesleklerini modern donatılara sahip uygun bir alanda sürdürmek amacıyla dernek çatışı altında birleştiler.

  İkinci el otogalericileri kurdukları derneği kamuoyuna tanıtmak amacıyla Sakarya Ticare ve Sanayi Odası ' nda ( SATSO ) bir toplantı düzenlediler . Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu , Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk , SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A . Akgün Altuğ ve çok sayıda oto galericisinin iştiraki ile yapılan toplantı 21 . Meslek Grubundan SATSO Meclis Üyesi aynı zamanda da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Mahmut Kösemusul başkanlığında yapıldı .
Mahmut Kösemusul Nisan ayında kurulan oto galericileri derneğinin Sakarya ' ya örnek bir galericiler sitesi kazandıracağını umduklarını belirtti .
Sakarya Oto Galericileri Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sahip , Sakarya ' da bulunan oto galericilerinin tek çatı altında toplanması , dağınık yerleşkede hizmet eden meslektaşlarının organize bir alanda çalışmalarını sağlamak için dernekleşmeye karar verdiklerini ve söz konusu oto galericileri sitesinin meslek sahiplerinin daha kazançlı iş yapabilmeleri , şehirler arası rekabette yer edinebilmelerinin de sağlanacağını kaydetti .
Oto Galericileri Sitesi Başkan Yardımcısı İbrahim Adak da oto galericileri sitesinin yapılanması ve planlanan fiziki koşulları hakkında katılımcılara bilgiler verdi . Adak , söz konusu sitenin yerleşim alanı içerisinde dernek binası , oto pazarı alanı , sosyal tesis , banka , sigorta acenteleri hizmet alanlarının mevcut olacağını ifade etti . Bu sitenin kurulması ile birlikte şehir içi trafiğin hafifleyerek karmaşadan kurtulacağını da sözlerine ekleyen Adak , sitenin yer araştırması ve kurulma aşamalarında gerek Büyükşehir Belediyesi gerek SATSO ve gerekse Mimarlar ve Mühendisler Odası ' nın desteklerini beklediklerini dile getirdi .
SATSO Başkanı Akgün Altuğ , ortak akıl ve ortak projeler çerçevesinde şehrimizin çözülmeyecek hiçbir sorunu olmadığını belirterek , ilimizdeki tüm kurumların karşılıklı işbirliği ve destekleriyle ilimizin en üst seviyelere taşınması adına çalışmasılar yapılması gerektiğini vurguladı . Altuğ , sadece otomotiv galericileri değil , Sakarya ' da hizmet veren mahrukatçılar , hurdacılar gibi sektörlerin organize bir şekilde hizmet edebilmeleri için elbirliği ile çalıştıklarını ve bu çabaların sonuçlanmak üzere olduğunu söyledi .
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise ticari anlamda yapılaşmanın ilin her bölgesinde değil belli alanlarda olmasının ilin hem ekonomisi hem de görselliği açısından çok olumlu sonuçlar doğuracağını belirterek bu ve benzeri çalışmalarla sektörlerin organize olması ve şehirleşmenin sağlıklı bir şekilde ilerlemesinin de önünün açılacağını ifade etti .
Sakarya ' da ve ülkemizde artık tüm ticari sektörlerin iç içe girdiğini hepsinin birbiri ile ilişkili olduğunu söyleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu , bu iç içe girmiş sektörlerin düzenli ve örgütlü olmadan meyvelerinin alınamayacağını belirtti . Başkan Toçoğlu , bu sektörlerin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için organize siteler kurulması yönünde düşünülen uygun bir yerle ilgili olarak oto galericilerine gereken desteği vereceklerini belirterek kimseyi mağdur etmeden düzenli bir sistem kurulması gerektiğini ve bunun artık aciliyet arz ettiğini dile getirdi .
Sakarya Galericiler Derneği Genel Sekreteri Şükrü Nalbant ise 90 üyeden oluşan galericiler derneğinin oluşum aşamaları ve mali yapısı hakkında bilgi vererek bundan sonraki süreçte arsa alımı için ilk etapta üye başına 5 bin TL , daha sonrada aylık bin lira para toplayarak Oto Galericileri Sitesinin hayata geçirilmesi için banka hesabına yatırılacağını ve gerek görüldüğü takdirde tüm üyelerin izni ve bilgisiyle kullanılacağını ifade etti . Nalbant ayrıca , 70 dönüm üzerine kurulması planlanan sitenin 30 dönümünün oto pazarı , 40 dönümünün ise dükkanlar ve binalar olarak değerlendirileceğini ifade ederek her dükkanın 35 ' er metrekare dubleks binalardan oluşmasını planladıklarını belirtti .
Konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devam eden toplantıda söz konusu galericiler sitesinin kent ekonomisi , sektörün karlılığı , sektörün gelişmesi , şehirler arası rekabetin sağlanabilmesi ve pazar payının büyümesi gibi sebeplerden dolayı E-5 üzerinde uygun bir yerde kurulmasının yararlı olacağı hususunda ortak fikir birliğine varıldı .