Paü Tıp Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi'ni başarıyla tamamlayan öğrenciler, düzenlenen mezuniyet töreniyle Hipokrat yemini ederek mesleğe ilk adımı attı.

Paü Tıp Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu
  PAÜ Kongre Kültür Merkezi ' nde düzenlenen törene , Rektör Fazıl Necdet Ardıç , Rektör Yardımcısı Prof . Dr . Zafer Sınık , Tıp Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Zafer Aybek , PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof . Dr . Fahir Demirkan , akademisyenler ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı .
Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Zafer Aybek , yapımı devam eden yeni hastane ve tıp fakültesi binalarının tamamlanmasıyla bölgede ve ülkede önde gelen tıp fakültelerinden birine sahip olacaklarına değindi . PAÜ Rektörü Fazıl Necdet Ardıç ise , 18 yıl önce Dokuz Eylül Üniversitesi içinde sanal bir varlık olan Denizli Tıp Fakültesi ' nin , 1995 yılında biraraya gelen az sayıda akademik kadronun çabaları ile 2010 yılı sonunda uluslararası standartlara sahip bir tıp fakültesine dönüşmeye başladığını belirtti . Önümüzdeki dönem hem eğitim , hem de hizmet alt yapısı konusunda yapılacak çalışmalarla 5-6 basamak yükseleceklerini söyleyen Prof . Dr . Ardıç , öğrencilerin yaptığı hipokrat yeminin her kelimesinin çok değerli olduğunu ve bu yeminin kendilerine kılavuzluk yapacağını sözlerine ekledi . Prof . Dr . Fazıl Necdet Ardıç ' ın konuşmasının ardından mezun öğrenciler Hipokrat yemini edip mezuniyet belgelerini aldılar ve keplerini havaya attılar .