Atatürk'ün Urla'ya Gelişi Kutlandı

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 84

Atatürk'ün Urla'ya Gelişi Kutlandı
  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ' ün Urla ' ya gelişinin 84 . yıldönümü törenlerle kutlandı . Şehit Cemil Canan Çiçek Kavşağı ' ndan Belediye Binası önüne yürüyüşle başlayan kutlama törenlerine çok sayıda kişi katıldı . Bu yıl törenlerin Cumhuriyet ' in 1 . yıl kutlamalarının yapıldığı ve geçtiğimiz yıllarda belediye tarafından restore edilen eski Belediye Binası önünde yapılması etkinliğe ayrı bir duygu kattı .
Ellerinde Türk bayrağı ve pankartlarla Şehit Cemil Canan Çiçek Kavşağı ' ndan Belediye Binası önüne yürüyen kalabalığa çevre sakinleri ve esnaflar da alkışlarla destek verdi . Yürüyüşe Urla Kaymakamı Şahin Bayhan , Garnizon Komutanı Per . Yzb . Ayhan Doğan , Belediye Başkanı M . Selçuk Karaosmanoğlu , Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Kamil Akçadırcı , ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar ve üyeleri , sivil toplum örgütü temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı .
Restore edilen belediye binası önüne gelen kalabalık saygı duruşunda bulunarak ve İstiklal Marşını söyledi . Urla Kaymakamı Şahin Bayhan , Garnizon Komutanı Per . Yzb . Ayhan Doğan , Belediye Başkanı M . Selçuk Karaosmanoğlu ve ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar anıta çelenk sundu .
GENÇ KUŞAKLARA DÜŞEN GÖREV YARIDA KALAN DEVRİMLERİ TAMAMLAMAKTIR
Atatürk ' e bağlı kuşaklara düşen görevin genç kuşaklara Atatürk ' ü anmanın değil , onu anlamanın önemli olduğunu vurgulayan ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar , " Türkiye Cumhuriyeti ' nin bağımsızlığını , ulusun birliğini ülkenin bütünlüğünü bozan her türlü açılıma Atatürkçüler olarak karşı çıkacağız . Bu topraklar için canlarını veren şehitlerimizin , kanlarını akıtan gazilerimizin ve Türk Ulusu ' nun vicdanında daha fazla yara açılmasına izin vermeyeceğiz . Buna karşı direncimiz , yol gösterimiz , dayanağımız Atatürk ilke ve devrimleridir " dedi . Atatürk ' ün Türk milletine her zaman umut ve güç verdiğini , Türk Milleti ' nin dar günlerinde hep Ata ' yı aradıklarını dile getiren Yanar , " Bugünlerde Atatürk Samsun ' dan çıkıp gelse , eseri nasıl , millet ne yapıyor , nasıl yaşıyor , demiryolları vatanın dört bir yanını sarmış mı , limanlarımızda Türk bayrakları dalgalanıyor mu , halk evlerinde başlayan kültür dalgası ulaşmış mı Anadolu ' nun en ücra köşelerine . Gençlik ne yapıyor , Cumhuriyeti emanet ettiği gençlik . İşsizlik ve yoksulluk nedeniyle tarikatların kucağına itilen , kendi kültür değerlerinden uzaklaştırılan gençlik . Damarlarındaki asil kanın gereğini yapıyor mu gençlik . Kadınlar özgür , üretken , çağdaş giysilerle uygarlık tavırlarıyla devletin nerelerindeler? Milli irade ulusun mu , Halk dünyanın en medeni , en çağdaş , en çalışkan , en gururlu ve mutlu halkı mı? Ya devrimler ; Cumhuriyet , demokrasi , bağımsızlık . Atatürk bıraktığı ülkesine bir de bize bakıp neler hissederdi . Atatürkçü kuşakları bekleyen görev ortadadır . Yarıda kalan devrimleri tamamlamak . Atatürkçü bir demokrasi kurup ülkeyi ve ulusu çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak . Tek yol , tek amaç budur , bu olmalıdır " dedi .
MEYDANA ATA ' NIN URLA ' YA GELİŞ HEYKELİNİ YAPTIRACAĞIZ
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Urla Belediye Başkanı M . Selçuk Karaosmanoğlu yaptı . Karaosmanoğlu , Urla ' da devam eden Meydan Projesi kapsamında meydana Atatürk ' ün Urla ' ya geliş fotoğrafından esinlenerek heykelini yaptıracaklarını müjdeledi . Atatürk ' ün halkla buluşmak , devrimlerin yansımalarını ve ne kadar benimsendiğini görmek için yurt gezilerine çıktığını söyleyen Belediye Başkanı M . Selçuk Karaosmanoğlu , " Ulu Önder Atatürk , ülke ülke gezmemiş ama , il il , ilçe ilçe , hatta köylere kadar bütün Anadolu ' yu gezmiş , halkını dinlemiş , dertlerine çözüm yolları aramış , toplantılar yapmıştır . Çünkü yurdu gezmek yurdu tanımak , yurdun insanını , coğrafyasını tanımak , yurdun insanıyla birleşmek , tanışmak , kaynaşmak ve yurt için bir şeyler üretmektir " dedi . Atatürk ' ü anlamanın Cumhuriyet ' e ve onun laik , demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan yapısına , ulusun birliğini , ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyarak geleceğe güvenle bakmak , bu uğurda her türlü fedakârlığa hazır olmak , kişisel çıkar ve ihtirasların etkisinden uzak bir şekilde Türk yurdu ve ulusu için çalışmak , Atatürkçü Düşünce Sistemine bağlı olmak ve bu bağlılığı nutuklarda , söylemlerde ifade etmek değil , bunları davranışlara , uygulamalara yansıtmak demek olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Karaosmanoğlu , " Kurucusu olduğu Cumhuriyet , bugün birtakım tehditlerle karşı karşıya kalmışsa bilmeliyiz ki , ilke ve devrimleriyle aydınlattığı yoldan sapmalar başlamıştır . Yeni ve sağlam ilkeleri ile Türk ulusuna çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemek yerine çağın gerisine gidişe özlem duyarak bu yoldan ayrılmayı tercih edenler sonsuz karanlıklarda kaybolmaya mahkûmdurlar . Türk Ulusu , ölümsüz önderimizin en büyük eseri Cumhuriyet ' i tüm kazanımlarıyla sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacaktır . Atatürk İlke ve Devrimlerinden hiçbir biçimde ödün vermeyecektir " dedi .