Trt muhabiri kanlı baskını anlattı

Gazze'ye yardım taşıyan 'Mavi Marmara' gemisinde tam 60 gazeteci vardı. Bu gazeteciler de İsrail'in kanlı baskınına şahit oldu.

TRT muhabiri Elif Akkuş, Türkiye'ye ayak bastıktan sonra önce annesiyle kucaklaştı ve ağladı. Daha sonra kendisine yönelen kameralara yaşadıklarını anlattı.

Akkuş, İsrail'in caniliğini şu sözlerle özetledi;

'Uçağın tekerlikleri havalimanına değdiğinde bir gazeteci olarak şanslı olduğumu düşündüm ama o anları yaşarken inanın bunu düşünemedim. Her yaşadığım felaketi,'Geçecek, geçecek'diyerek atlatırım ancak bu yaşadıklarımın her aşaması birbirinden daha zordu.

SABAH NAMAZININ ARDINDAN SALDIRDILAR

İki tane hücum botunun bizi takip ettiğini gece 23:00 sularında öğrendik. Sabah namazı bittiği anda fırkateynler, hücum botlar, helikopterler ve yüzlerce asker üzerimize geldi. Gördüklerime inanamadım!.. Öyle bir fotoğrafla karşılatık ki bizim bilmediğimiz bir şey mi var dedik? Çünkü yardım götürüyordu bu gemi...

ÖNCE PLASTİK MERMİ SONRA GERÇEK MERMİ


İlk önce plastik mermi atıldı. Mermilere karşılık olarak gemidekiler, İsrail askerlerine sopalarla müdahale etti. Müdahale edilince de gerçek mermi attılar. Her taraf kan gölü oldu. Ancak daha sonra gemiyi yıkadılar.

GÖRÜNTÜ ÇEKTİK ANCAK ELİMİZDEN ALDILAR

Karada bir çatışmanın ortasında kaldığımız zamanlar oldu ama orada denizdesiniz ve gidebileceğiniz hiç bir yere yok. Olay anında görüntülerimizi çektik, saklamaya çalıştık ancak elimizden aldılar. Üzerimizde ne var ne yok aldılar herşeyimizi paramparça ettiler. Bir tek üzerimizdeki cezaevi kıyafetleriyle kaldık.

İSRAİLLE İLGİLİ OLMAYAN BİR YERDEYDİK

Uluslararası sulardaydık 85 mil ya da 75 mildeydik... Hiç İsraille ilgili olmayan bir yerdeydik ama yine de acımazsıca bize saldırdılar.

KELİME-İ ŞAHADETİ HİÇ UNUTAMAM

Hiç unutmayacağım bir sesi paylaşmak istiyorum. İsrail askerleri çok net bir şekilde gerçek mermiyle insanları taradılar. O sırada hopörlerden'Kelime-i Şahadet'getirildi. İşte o anda herhalde'öleceğiz'dedim ve sonunda teslim olduk!

Kaynak: internethaber