Japonya'yı penaltılarla eleyen Paraguay çeyrek finalde

2010 Dünya Kupası ikinci turunda Paraguay, Japonya'yı penaltılar sonunda 5-3'lük skorla eleyerek çeyrek finale yükseldi. İkinci tur maçları içinde ilk kez penaltılara giden karşı...

 

2010 Dünya Kupası ikinci turunda Paraguay , Japonya ' yı penaltılar sonunda 5-3 ' lük skorla eleyerek çeyrek finale yükseldi . İkinci tur maçları içinde ilk kez penaltılara giden karşılaşmada Paraguaylı oyuncular 5 penaltıyı da gole çevirirken , Japon futbolcular bir penaltı kaçırdı , 5 . penaltı ise gerek kalmadığı için kullanılmadı ve gülen taraf Paraguay oldu .

E Grubu ' nun son maçında Danimarka ' yı 3-1 yenerek tur atlayan ve bu maçta attığı iki frikik golüyle ön plana çıkan Japonya , takım olarak en büyük silahları olan uzak şutları Paraguay karşısında da sıkça kullandı . Özellikle Endo , Honda ve Okubo ' yla gol arayan Asya temsilcisi , Paraguay savunmasını geçmekte zorlandı . Öte yandan Paraguay ' ın kilit oyuncusu Santa Cruz ve takımın beyni olan Benitez de fırsatlar yakalamalarına rağmen beklenen golü bulamadılar .
İlk yarı daha etkili olan taraf Japonya olurken 22 . dakikada Matsui ' nin uzak mesafeden nefis şutunda top üst direkten döndü . İkinci yarıda ise daha çok Paraguay , gol arayan taraf oldu . Ancak özellikle 85 . dakikadan sonra risk alan Japonya , takım olarak rakip yarı alana yerleşti ve turu getirecek golü aradı . Ancak 90 dakika sonunda iki takım da aradığı golü bulamadı ve maç uzatmalara gitti .
Uzatmaların ilk devresinde tempo azalırken ikinci devrede daha istekli olan Japonya fırsatları değerlendiremeyince çeyrek finalisti belirlemek için penaltılara gidildi .
Paraguay , Baretto , Lucas , Riveros , Valdez ve Cardozo ile kullandığı 5 penaltı vuruşunu da golle sonuçlandırdı . Japonya ' da ise Endo , Hasabe ve Honda penaltı atışlarını gole çevirirken , Komano ' nun penaltı vuruşunda top üst direğe çarparak auta gitti . Böylece penaltı atışlarında rakibine 5-3 üstünlük sağlayan Paraguay çeyrek finalist oldu .

Stat : Loftus Versfeld
Hakemler : Frank de Bleeckere ( Belçika ) , Peter Hermans ( Belçika ) , Walter Vromans ( Belçika )
Paraguay : Justo Villar , Paulo Da Silva , Claudio Morel , Enrique Vera , Carlos Bonet , Nestor Ortigoza ( Dk . 76 Edgar Barreto ) , Antolin Alcaraz , Edgar Benitez ( Dk . 61 Nelson Valdez ) , Cristian Riveros , Roque Santa Cruz ( Dk . 95 Oscar Cardozo ) , Lucas Barrios
Japonya : Eiji Kawashima , Yuki Abe ( Dk . 82 Kengo Nakamura ) , Yuji Nakazawa , Tulio , Yuichi Komano , Yuto Nagatomo , Yoshito Okubo ( Dk . 107 Keiji Tamada ) , Yasuhito Endo , Makoto Hasebe , Daisuke Matsui ( Dk . 66 Shinji Okazaki ) , Keisuke Honda
Sarı kartlar : Dk . 57 Daisuke Matsui , Dk . 73 Yuto Nagatomo , Dk . 90 Keisuke Honda , Dk . 114 Yasuhito Endo ( Japonya ) , Dk . 117 Cristian Riveros ( Paraguay )
( CİHAN )

Zaman