Her yıl 3,5 milyon araçta 'made in Bursa' yazıyor

Bursa'da otomotiv yedek parça üzerine üretim yapan ve yılda 15 milyon dizel enjeksiyon sistemi üreten Bosch, imalatının yüzde 99'unu ihraç ediyor.

Her yıl 3,5 milyon araçta 'made in Bursa' yazıyor
  Firmanın bu ü ; retim ve satışı sonucunda her yıl dü ; nya genelinde yollara ç ; ıkan 3 , 5 milyon dizel araç ; ta ' ' Made In Bursa ' ' yazısının bulunduğu , son 40 yılda ü ; retilen araç ; ların 97 milyon adedinde ise Bursa ' da ü ; retilen enjeksiyon sisteminin kullanıldığı bildirildi .

Bosch Sanayi ve Ticaret A . Ş Genel Mü ; dü ; rü ; ve Bosch Grubu Tü ; rkiye Temsilcisi Hermann Butz , AA muhabirine , Bosch ' un Tü ; rkiye ' ye gelişinin 100 . yılını kutladıklarını belirterek , bu kapsamda 2010 yılında 100 milyon avroluk yatırım yapacaklarını sö ; yledi .

Bursa ' da yaptıkları ü ; retimle , hem bulundukları ilin hem de Tü ; rkiye ' nin otomotiv sektö ; rü ; ne ö ; nemli katkılar sağladıklarını ifade eden Butz , ü ; retim , istihdam ve ihracatla , ü ; lkeye ekonomik anlamda da ö ; nemli değer kattıklarını ve bunun devam edeceğini anlattı .

Geç ; en yıl birç ; ok ü ; lkede otomotiv sektö ; rü ; nü ; n derin yaralar aldığını vurgulayan Butz , şö ; yle konuştu :

' ' Bu olumsuz tablodan , biz de etkilendik . Bosch , geç ; en yıl kü ; resel olarak yü ; zde 24 daraldı . Bu daralma , Tü ; rkiye ' de yü ; zde 16 olarak gerç ; ekleşti .

Bu yıl ise yü ; zde 15 bü ; yü ; me hedefliyoruz . Bu bü ; yü ; me , daralmanın ardından geride kalan yü ; zde 84 ' ü ; n yü ; zde 15 ' i olacak . Bü ; yü ; me istihdama da olumlu yansıyacak .

Yıl sonuna kadar ilave 300 kişi işe alacağız . Bursa ve ü ; lkeye katkı yapmaya devam edeceğiz . ' '

97 MİLYON DİZEL ARAÇ ; TA ' ' BURSA ' ' NIN ADI VAR

Hermann Butz , Bursa ' da faaliyet gö ; steren Bosch Fabrikası ' nın dü ; nyaya ö ; rnek bir ç ; alışma sergilediğini belirterek , her yıl yaklaşık 15 milyon adet dizel enjeksiyon sistemi ü ; rettiklerini anlattı .

Bunun , dü ; nyada her yıl 3 , 5 milyon adet dizel aracın ' ' Made In Bursa ' ' yazısıyla yollara ç ; ıktığı anlamına geldiğini vurgulayan Butz , şunları kaydetti :

' ' 15 milyon adette sadece 20 adet hurda ç ; ıkıyor . Bu , bizim kalitemizi ortaya koyuyor . 1970 yılından bu yana ihracat yapıyoruz . Ü ; rü ; nlerimizin yü ; zde 90 ' ını Avrupa , yü ; zde 9 ' unu ABD ' ye ihraç ; ediyoruz .

Yü ; zde 1 ' i Tü ; rkiye ' ye veriliyor . 1970 yılından bu yana ü ; retilen dizel araç ; ların 97 milyon adedinde Bursa ' da imal edilen enjeksiyon sistemleri kullanılıyor . 97 milyon dizel araç ; ta Bursa ' nın adı var .

Biz burada ü ; retim yaptıkç ; a , yıllar geç ; tikç ; e , bu rakam daha da artacak . ' '

' TÜ ; RK İŞÇ ; İSİ , FABRİKASINI SAHİPLENİYOR '


Butz , Bosch ' un bü ; tü ; n fabrikalarında işç ; ilerine bü ; yü ; k ö ; nem verdiğini ifade ederek , şö ; yle devam etti :

' ' Biz , işlerimizin fabrikalarını , iş yerlerini sahiplenmesini istiyoruz . Ancak bunu en iyi şekilde Tü ; rkiye ' de başarıyoruz . Tü ; rk işç ; isi , yü ; ksek bir motivasyonla fabrikasına sahip ç ; ıkıyor .

Verimlilik oldukç ; a iyi dü ; zeyde . Oldukç ; a profesyonel yaklaşıyorlar . Fabrikasına kazandırdıkç ; a , kendisinin de kazanacağını biliyorlar .

Tü ; rk işç ; isi , verdiğiniz gö ; revi en iyi şekilde yapmaya ç ; alışıyor . Bu durum , bizim onlara gü ; venmemizi sağlıyor . Ç ; alışanlarımla iyi diyalog kurmamız , iş verimini artırıyor . ' '

Ç ; in ve Hindistan gibi ü ; lkelerde işç ; iliğin ucuz olduğunu ifade eden Butz , ' ' Ancak bu ü ; lkelerde kaliteli ü ; retim yapılamıyor . Dü ; nyada fabrikasını en iyi sahiplenen insanlar Tü ; rkiye ' de bulunuyor .

Eğer ç ; alışanlarımız bana 10 lira kazandırıyorsa , ben bunun en az 1 lirasını onlarla paylaşmalıyım . Sonunda kazancımızı işç ; ilerle paylaşmaya başladık ve bunun neticesini de aldık ' ' dedi .

AA