Ford Motor'dan Türkiye için yeni hedef

Ford Otosan'ın 50. yılı kutlamaları için Türkiye'ye gelen Ford Company Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford, Türkiye'deki yatırımlarla ilgili yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulundu, iki alana dikkat çekti.

Ford Motor'dan Türkiye için yeni hedef
  Ford Motor Company Yö ; netim Kurulu Başkanı Bill Ford , Tü ; rkiye ile ilgili ö ; nemli planları olduğunu belirterek , ' ' Hem ü ; retim hem de AR-GE anlamında Tü ; rkiye ' de yatırımlarımız devam edecek ' ' dedi .

Ford Otosan ' ın 50 . Yıl Gala Gecesi ö ; ncesi gazetecilerle bir araya gelen Bill Ford , 82 yılda Tü ; rkiye ' de hem olumlu hem de olumsuz anlamda ç ; ok şeyler gö ; rdü ; klerini sö ; yledi . Ford , ' ' Değişmeyen bir şey varsa o da Tü ; rkiye ' de işler her zaman iyiye gidiyor ' ' diye konuştu .

Bir gazetecinin ' ' Ford ' un Tü ; rkiye ' ye ilişkin planları nelerdir? ' ' sorusuna Ford , ' ' Şu anda size spesifik olarak herhangi bir ü ; rü ; n ya da modelden bahsedemem . Ama Tü ; rkiye ile ilgili ö ; nemli planlarımız var , hem ü ; retim hem de AR-GE anlamında Tü ; rkiye ' de yatırımlarımız devam edecek . Tü ; rkiye ' de insanlar Ford deyince sadece ü ; retim yaptığımızı zannediyor ama Tü ; rkiye aynı zamanda bizim AR-GE ü ; ssü ; mü ; z ' ' yanıtını verdi .

Ford ' un Avrupa satışlarında gerileme olmadığını belirten Ford , Avrupa ' daki en iyi yıllarından birini yaşadıklarını , karlılık anlamında da iyi durumda olduklarını anlattı .

Bill Ford , pazardaki rekabete ilişkin olarak , Ford ' un uzun yıllardır bu rekabetin iç ; inde olduğunu anımsatarak , şunları sö ; yledi :

' ' Rakiplerimiz aşırı indirim yaptığı zaman , yeni bir teknoloji ya da yeni bir motor getirdiği zaman ç ; ok seviniyorum . Biz o zaman reklamlarla diğer şeylerle durumu ç ; ok iyi yö ; netiyoruz . Bazı rakiplerimiz gibi ç ; ok fazla indirim de yapmıyoruz . Bence zaten pazar payı ile fiyatlama ç ; ok hassas bir denge ü ; zerinde duruyor . Bizim bu dengeyi ç ; ok iyi kurduğumuzu dü ; şü ; nü ; yorum . ' '

- ' ' İKİ BÜ ; YÜ ; K İŞ AİLESİ BİRBİRİNE SON DERECE GÜ ; VENİYOR ' ' -

Ford Motor Company CFO ' su Lewis Booth da Ford ' un 2006 sonunda likiditesini artırdığını ve Ford markasına odaklanma kararı aldıklarını anlattı .

O dö ; nemde Aston Martin ' i , Jaguar ' ı ve Volvo ' yu satmaya karar verdiklerini anımsatan Booth , Ford şirketinin maliyet yapısını yeniden yapılandırdıklarını sö ; yledi .

Aston Martin ile Jaguar ' ın satışını tamamladıklarını belirten Booth , ü ; ç ; ü ; ncü ; ç ; eyrekte de Volvo ' nun satışının tamamlanmasını beklediklerini bildirdi .

Booth , ' ' Bizim yapmaya ç ; alıştığımız Ford ' un ana işine odaklanmak , yeni modeller geliştirmek ve dü ; nya pazarlarında bü ; yü ; meye ç ; alışmak . Ford ' a odaklanmaya karar verdiğimiz iç ; in de satın alma planımız yok ' ' dedi .

Ford ile Koç ; Holding ortaklığında en ö ; nemli şeyin aile değerleri olduğunu ifade eden Booth , ' ' İki bü ; yü ; k iş ailesi birbirine son derece gü ; veniyor . İki aile arasındaki dostluk 82 yıl ö ; ncesine uzanıyor ' ' diye konuştu .

Ford ' un Tü ; rkiye ' deki stratejileri konusunda ise Booth , ö ; ncelikle mü ; hendislik ve Ar-Ge yapılarını bü ; yü ; teceklerini belirterek , ' ' Tü ; rkiye ' deki otomotiv sektö ; rü ; ne yatırımlarımız devam edecek . Ekonomi toparlandıkç ; a kapasitemizin tamamını kullanmayı bekliyoruz ' ' dedi .

Tü ; rkiye ' de Ar-Ge alanında şu anda 700 mü ; hendisin istihdam edildiğini anımsatan Booth , ' ' İki yıl iç ; inde bu sayı bine ç ; ıkacak . Bu mü ; hendisler , aslında Ford ' un ana AR-GE ç ; atışında ç ; alışıyorlar , tü ; m dü ; nya iç ; in AR-GE yapıyorlar ' ' şeklinde konuştu .

Avrupa ' da ekonomik toparlanmayla ilgili bir takım endişeler olduğunu hatırlatan Booth , Tü ; rkiye ' deki toparlanmanın ise son derece cesaret verici olduğunun altını ç ; izdi .

Ford Otosan ' ın Ford iç ; in ü ; retim ü ; ssü ; olarak ç ; ok ö ; nemli olduğunu vurgulayan Booth , ' ' Ford Otosan ' daki arkadaşlarımız son derece kaliteli iş ç ; ıkartıyorlar ' ' dedi .

- ' ' DETROIT ' TE TRANSIT CONNECT KULLANIYORUM ' ' -

Booth , Ford Connect ' in Kuzey Amerika ' daki başarısına ilişkin ' ' Bu başarıdan biz son derece memnunuz . Detroit ' te kendim Transit Connect sü ; rü ; yorum ' ' diye konuştu .

Ford Avrupa Başkanı John Fleming ise Avrupa ' da devlet teşvikleriyle otomobil pazarının ilk ç ; eyrekte iyi seyrettiğini ancak teşviklerin ardından daralma gö ; rü ; ldü ; ğü ; nü ; sö ; yledi .

Kemer sıkma politikalarının da satışları etkilediğine işaret eden Fleming , ' ' Ama Tü ; rkiye ' de durum ç ; ok daha farklı . Hatta Tü ; rkiye ' de hem binek hem de ticari otomobillerde beklentilerimizin ç ; ok daha ü ; stü ; nde olumlu gelişme yakaladığımızı sö ; yleyebilirim ' ' dedi .

AA