Alfa Romeo 100. yaş gününü kutluyor

Anonima Lombarda Fabbrica Automobilie 100 sene önce açılmıştı

Alfa Romeo 100. yaş gününü kutluyor
  100 Yıl ö ; nce bu hafta Anonima Lombarda Fabbrica Automobilie veya bildiğimiz ismi ile ALFA kapılarını aç ; mıştı .

İlk arabalarına baktığımızda neden bu kadar popü ; ler olduğunu ve 100 yaşına kadar başarıyla geldiğini gö ; rebiliyoruz . İtalyan ç ; izgisinden kaymayan kurumsallığından ve tasarım ç ; izgisinden neredeyse taviz vermeyen ALFA Romeo ç ; oğu araba trendininde ö ; ncü ; sü ; olmuştur . ALFA ' nın kilometre taşlarına hızlıca gö ; z atacak olursak tü ; m otomobil tutkunları gibi bizimde aklımıaz ilk gelen model yukarıda resimde gö ; rdü ; ğü ; nü ; z kırmızı 1954 Giulietta Sprint , bu otomobilin ALFA Romeo Hayran kulü ; pleri iç ; erisinde en ç ; ok sevilen otomobillerden birisi .

1961 Torino Motor Show ' da konsept olarak otomobil dü ; nyasına adım atan Spider , Alfa Romeo ' nun bir diğer ö ; nemli kilometre taşıdır . Yukarıdaki iki resimde gö ; rdü ; ğü ; mü ; z Alfa Romeo Spider Fastback , 1966-1983 yıllarında ü ; retimi sü ; rmü ; ştü ; r . Ç ; ok net bir şekilde şimdiki Alfa Modellerinde bu araç ; tan detaylar gö ; rmenin mü ; mkü ; n olduğunu sö ; yleyebiliriz . Ö ; zellikle aracın ö ; n kısmı sadece biraz daha modernleşerek şimdiki modellerde kullanılıyor .

Alfa Romeo 156

1998 Yılında ü ; retilmeye başlanan Alfa Romeo 156&prime ; yıda klasikler iç ; erisinde sayabiliriz . 156 tasarımın yanı sıra motor yapısıylada Şimdi Alfa modellerine ö ; ncü ; lü ; k etmektedir . Gü ; nü ; mü ; zde hala kullanımı sü ; ren bu otomobil yerini Alfa Romeo 159 modeline bıraktı .