Kan Davalı Kardeşler Çocuklarının Sünnetinde Barıştı

Şanlıurfa'da iki kardeş arasındaki 12 yıllık kan davası barışla noktalandı. 30 kurbanın kesildiği barış yemeğinde 10 çocuk sünnet ettirildi.

12 yıl önce çocuklarının tartışması sonucu aralarında husumet yaşanan ve o günden berri birbirlerine küsülü kalan Mehmet ve Aziz Tumbul kardeşler, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Sabahattin Cevheri'nin araya girmesiyle barıştı. Kan davasında birer çocuklarını kaybeden kardeşler, 12 yıl aradan sonra ilk kez birbirlerine sarıldı. Yıllardır içlerinde biriken hasreti dindirmeye çalışan Mehmet ve Aziz Tumbul kardeşlerin barış programında, her iki kardeşin çocukları ve torunları tekbir sesleri ile sünnet
ettirildi. 10 çocuğun erkekliğe adım attığı yemekte 30 kurban kesildi. Kurban etlerinden yapılan tirit yemeği, sünnet ve barış yemeğine katılan 2 bin 500 kişiye ikram edildi.
Milletvekili Sabahattin Cevheri, kan davalarının olmadığı bir Türkiye dileyerek, kan davasının barışla sonuçlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Cevheri, kan davalarının her geçen yıl daha da azaldığını sözlerine ekledi.