Mersin'in Mut İlçesi, Karaman'a Bağlanmak İstiyor

Mersin'in Mut ilçesinin Karaman'a bağlanma tartışmaları devam ediyor.

Mersin'in Mut İlçesi, Karaman'a Bağlanmak İstiyor
Konuyla ilgili olarak Mut Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Ata, İl Genel Meclis üyeleri Nebi Yılmaz, Mehmet Yıldız, Mut AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Özcan, CHP İlçe Başkanı Mehmet Saydam, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Ata, Mut'un Karaman'a bağlanmasıyla ilgili olarak daha öncede Karaman Ticaret ve Sanayi odasında toplantı yaptıklarını belirterek," Konuyla ilgili olarak sivil toplum kuruluşları ve belediye başkanı ile fikir alışverişinde bulunduk. Mut ve Karaman'dan birleşme konusunda ısrarcı bir yaklaşım gördük. Sivil toplum ve siyasi partiler olarak bütün verilerin çıkartılarak artılarını, eksilerini içeren bir çalışma yapılarak birlik bütünlük içerisinde hareket edilmesi gerekir. Bu toplantı sadece Karaman'a bağlanmakla kalmayıp Mut'un çağdaş bir kent olabilmesi için toplantıların devamlı yapılmalıdır" dedi.
İl Genel Meclis Üyesi Nebi Yılmaz, Karaman'a bağlanma konusunun Mut için çok önemli olduğunu ifade ederek, " Bu konuda başta siyasilerin dik durması gerekir. Mut iklim bakımından da mikro klima gibi bir iklime sahiptir. Karaman'a ulaşım açısından ve köylere iller bankasından yapılan yardımlardaki kolaylıkları da göz önünde bulundurulması gerekir" dedi.
Ak Parti Mut ilçe başkanı Ekrem Özcan, Karaman'a bağlanmalarının kendileri açısından hiçbir sorunun olmadığını, kendisinin bir mühendis olarak doğal gazın ilçeye gelmesinin Karamana bağlanarak sağlanabileceğini söyledi.
CHP ilçe başkanı Mehmet Saydam da Karaman'a bağlanma konusunun en kısa zamanda bir kitapçık haline getirilerek halka anlatılması gerektiğini, her siyasi partinin görüşlerini bir yazılı metin olarak açıklamasını, bu konunun toplumsal uzlaşma ile bir karara varılmasını vurguladı.
Mut Belediye Başkanı Murat Orhan da konuşmasında, "Bu konuda kendimize bir önder belirleyerek bu çalışmaların yapılması gerekir. Demokrasinin gereği çoğunluğun alacağı karara saygılı olunmalıdır. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Mut kamuoyunda Karaman'a bağlanmak için ciddi bir istek var. Karaman'a bağlanmanın Mut için artıları eksileri ne olur bunun çok iyi araştırılması, araştırma sonunda bir rapor haline getirilmesi lazım. Bundan sonra bağlanma yöntemi konuşulabilir. Karaman'la ciddi bir ilişkilerimiz var. Bu bir gerçektir" diye konuştu. dedi.
Toplantıda, bir sonraki toplantıya kadar bütün sivil toplum kuruluşlarının kendi tabanını ile bir çalışma yapması, bu konu hakkında somut bilgi ve görüşlerini yazılı olarak sunması ve bu gelen bilgelerin harmanlanarak bir kitapçık haline getirilip halkın bilgisine sunulması kararı alındı.