Havza Belalan YİBO, başarısını velilerle el ele vererek artırıyor

Havza Belalan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu eğitimde başarı çıtasını velileriyle el ele vererek yükseltmeye çalışıyor. Velilerinin okula ilgilisini ar

Havza Belalan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu eğitimde başarı çıtasını velileriyle el ele vererek yükseltmeye çalışıyor. Velilerinin okula ilgilisini artırabilmek için 'Okul Veli El Ele Aydınlık Geleceğe' adlı bir gece düzenleyen okul yönetimi ilçe protokolü ile birlikte velilerine güzel bir gece yaşattı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Belalan YİBO Müdürü Mustafa Turgut, öğretmenlerin geliş gidiş yapamadığı merkezden uzak olan okullarında idare öğretmen ve öğrenci arasında kurulan sıcak diyalogla öğrencilerin başarısı üzerinde yoğunlaştıklarını söyledi. "Bunun bir neticesi olarak resim şiir ve spor etkinlikleri dallarında ve seviye belirleme sınavında öğrencilerimiz başarılı bir performans sergilemişlerdir." diyen Turgut, "Öğrencilerimizin bu başarı ivmesini yükselerek devam etmesi için velilerimizden de bu büyük ailede yer almalarını istiyoruz." dedi. Müdür Mustafa Turgut, okula devam konusunda velilere uyarıda bulunarak şöyle konuştu: "Devamsızlık sorunu her zaman eğitim öğretimin önünde en büyük engeldir. Arkadaşları sınıflarında ders işlerken o küçücük yavrularımızı sabahtan akşama kadar çapa tarlalarında 10 liraya 15 liraya talim ettirmek para kazanmak değildir. Olsa olsa o küçücük yavrularımızın geleceğini karartmaktır. Bizler ne zaman eğitim öğretimde üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle hareket edersek, eğitim öğretime ne zaman gereken değeri verirsek, kalem tutması gereken o miniminnacık ellere ne zaman çapa tutmayı bıraktırırsak bölgemizin kalkınması ve refah seviyesi yükselmesi de işte o zaman gerçekleşecektir."

Havza'nın kuzeyindeki köylerin kültür ve eğitim merkezi olmaya aday bir okul olan Belalan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürlüğü gecede velilerine jest yaparak yörede bir ilki gerçekleştirdi. Velilerinin ve yöre halkının 1980 li ve 1990 lı yıllarda severek dinledikleri Çukurovalı Aşık Gül Ahmet Yiğit'i İskenderun'dan getirerek gecede sahneye çıkardı ve velileri ile yöre halkına nostalji yaşattı. Öğrencilerin ana sınıfı gösterileri halk oyunları ve şiir dinletileri ile süslediği gecenin finalinde sahneye çıkan emekli okul müdürü ve halk ozanı Gül Ahmet Yiğit, söylediği birbirinden güzel türkülerle ve anlattığı türkü hikayeleri ile dinleyicileri mest etti.

Vezirköprü'nün Develan ve Kuyumcu köyleri ile Bafra'nın Meşeli Türkmenleri, Karakütük, Yenialan ve Sarpun Köyleri, Havza'nın Boyalı, Şeyhler, Çelikalan, Yeşilalan, Belalan, Erikbelen, Yaylaçatı, Çiftlik, Gidirli, Hecinli, Ekinpınarı, Çamyatağı ve Karahalil köylerinden gelen 4 bini aşkın kişinin katılımı ile gerçekleşen Okul Veli El Ele Aydınlık Geleceğe adlı gece okul aile birliği tarafından organize edildi.

Gecenin sonunda, başta okulun mezunlarından Akyüz Kardeşler İnşaat'ın sahipleri Mehmet ve Nevzat Akyüz kardeşler olmak üzere geceye sponsorluk yapan birçok kişi ve kuruma protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Plaket töreninde bir konuşama yapan Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu "İlçeden uzak bir köy olan Belalan Köyü'nde eğitime katkı için bu kadar çok insanın bir araya gelmesi bizleri son derece memnun etmiştir." dedi ve geceye emeği geçenlere teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Bilen ise Belalan YİBO'nun Belalan ve civar köyler için bir şans olduğunu belirtti ve eğitime gereken desteğin verilmesinin önemine vurgu yaptı.

Belalan YİBO'nun bahçesinde düzenlenen geceye Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu Belediye Başkan Vekil Kazım Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Nusrat Yılmaz iş adamları ve çevre köylerin muhtarları başta olmak üzere Belalan ve civar köylerden gelen kalabalık bir halk topluluğu katıldı.