Düzce'de Atıl Durumdaki İş Merkezi'nin Yapım Süreci Başladı

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, şehrin göbeğinde bulunan ve yıllardır inşaatı tamamlanamayan iş Merkezinin başka bir müteahhide devredildiğini ve çalışmaların başladığını açıkladı.

Düzce'de Atıl Durumdaki İş Merkezi'nin Yapım Süreci Başladı
1999 yılında yaşanan Düzce Depremi'nden bu yana atıl vaziyette bulunan ve adeta reklam panosuna dönen İş Merkezine Düzce Belediyesi el attı. Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın ısrarlı girişimleri sonucu inşaatı tamamlayamayan müteahhidin binayı devretmesi sağlandı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, kimsenin mağdur edilmeyeceğini ve merkezin Düzce'ye kazandırılacağını aktardı.
Binanın bitirilememesi nedeniyle yıllardır hem müteahhidin, hem dükkan alan hisse sahiplerinin, hem belediyenin, hem de Düzce'nin mağdur olduğunu ifade eden Bayram, "Yıllardır o binanın bir müteahhidi vardı. O müteahhidin bu işi yapamadığı artık görüldü. Ben de kendilerine geçtiğimiz bir sene içinde belli bir süre tanıdım. Bu süre zarfında da herhangi bir şey yapamadılar. O zaman biz de Madem yapamıyorsunuz, başka bir müteahhide devredin dedik. 1 senedir uğraşıyoruz. Bu işle ilgilenen bir firma çıktı. Firma eski müteahhitten bu işi devraldı. Bizim orada hisselerimiz vardı biliyorsunuz. Biz de o hisselerimizin bir kısmını ihale yoluyla satışa çıkarttık. Ondan sonra da firma burada çalışmaya başladı. Şimdi projeleri hazırlanıyor. Projeler çıktığı zaman zaten onları da basına tanıtacağız. Çok hızlı bir şekilde çalışma devam edecek. Bina bitirilerek Düzce'ye kazandırılacak" dedi.
Hisse sahiplerinin mağduriyetinin söz konusu olmayacağını kaydeden Başkan Bayram, şöyle konuştu: "Orada dükkan sahibi olanlar vardı. Onlarla ilgili bir mağduriyet de kesinlikle olmayacak. Hatta bazıları yeni müteahhide hisselerini sattılar. Satmak isteyenin hisselerini de firma alıyor. Hiç kimse mağdur olmayacak. Yıllardır burada hem müteahhit mağdur olmuş, hem oradan dükkan alanlar mağdur olmuş, hem belediye mağdur olmuş. Bunlar bir yana Düzce mağdur olmuş. Şimdi biz bu mağduriyetlerin hepsini gideriyoruz. İnşallah orada çok güzel bir bina olacak. Düzce'nin sosyal hayatına, hem de şehircilik açısından görünümüne kazandırmış olacağız."