Kendi takımından kötü haber geldi

ABD'de destek oranı her geçen gün düşen Barack Obama'ya şimdi de kendi takımından kötü haber geldi.

  ABD ' de destek oranı her geç ; en gü ; n dü ; şen Barack Obama ' ya şimdi de kendi takımından kö ; tü ; haber geldi . İddiaya gö ; re Başkan ' ın Kongre ile ilişkilerinden yasa tasarılarına kadar her şeyiyle ilgilenen sağ kolu Rahm Emanuel istifa ediyor .


Aylardır sağlık reformundan Meksika Kö ; rfezi ' ndeki petrol sızıntısına kadar her konuda eleştirilen ABD Başkanı Barack Obama ' nın sıkıntılarına bir yenisi eklendi . İngiliz Daily Telegraph gazetesi , Washington kaynaklı haberinde Obama ' nın kalem mü ; dü ; rü ; Rahm Emanuel ' in istifa etmeye karar verdiğini yazdı .

' FAZLA İDEALİST '

Obama ve ç ; evresindekilerin idealistliğinden şikâ ; yet eden Emanuel , kararını , &ldquo ; Bir araya gelip yeni karar ç ; ıkarmayı başaramıyorlar&rdquo ; diyerek aç ; ıklıyor . Rahm Emanuel ' in kasım ayındaki ara seç ; imlere kadar gö ; revde kalacağı tahmin ediliyor . Amerikan sisteminde Kongre ve partilerle ilişkilerden , yeni politikaların detaylarına kadar her şeyle ilgilenen kalem mü ; dü ; rü ; nü ; n dö ; rt yıllık gö ; rev sü ; resi bitmeden istifa etmesi Obama yö ; netiminin ç ; ok zayıf gö ; zü ; kmesine neden olacak . Emanuel ' in ö ; nemli bir gö ; rev bulana kadar bekleyeceği , bö ; ylece ayrılığın anlaşmazlıktan kaynaklandığını gizlemeye ç ; alışacağı sö ; yleniyor .

HERKESİ KÜ ; STÜ ; RDÜ ;

ABD Başkanı Barack Obama &ldquo ; Yes we can&rdquo ; ( Evet başarabiliriz ) diyerek gö ; reve geldiğinde herkes ç ; ok umutluydu . Obama , ABD ' yi değiştirecek , dü ; nya ü ; lkeleri ile ilişkileri baştan sona yenileyecekti . Ancak Obama ne ABD ' de ne de dış dü ; nyada beklenen başarıyı yakalayabildi . İşte Başkan ' ın bir buç ; uk yıldır yaşadığı sorunlar :

Sağlık Reformu : Herkesin sağlık sigortası edinmesini zorunlu kılan reform yasası nedeniyle komü ; nist olmakla suç ; landı , Hitler ' e benzetildi .

Afganistan : Afganistan ' a 30 . 000 ek asker gö ; nderme kararı ü ; lkede tartışmalara neden oldu .

Guantanamo : Terö ; r şü ; phelilerinin tutulduğu Kü ; ba ' daki Guantanamo Ü ; ssü ; ' nü ; kapatacağı vaadiyle gö ; reve geldi , ama sö ; zü ; nü ; tutmadı .

Petrol faciası : İngiliz petrol şirketi BP ' nin Meksika Kö ; rfezi ' nde neden olduğu sızıntı sonrası duruma erken mü ; dahale etmemekle suç ; landı .

Mısır konuşması : Mısır ' da geç ; en yıl yaptığı tarihi konuşmada , Mü ; slü ; manlar ' a karşılıklı saygı ve iyi ilişkiler vaad eden Obama bu sö ; zleri yerine getirmek iç ; in hiç ; bir adım atmadı . Gazze sorununda İsrail ' e destek vermesi tepki ç ; ekti .

Avrupa ' ya kapıyı kapattı : Gö ; reve geldiğinden beri başta Fransa olmak ü ; zere neredeyse tü ; m Avrupa liderlerini gö ; rmezden geldi . BP krizinde sü ; rekli İngiltere ' yi eleştirerek Londra ' yı da kü ; stü ; rdü ; .

BEYAZ SARAY ONDAN SORULUYOR

ABD Başkanı Obama ' nın ö ; zel kalemi Rahm Emanuel sert ü ; slubu ve kıvrak stratejileriyle tanınıyor . Ö ; zel kalemlik kurumu Beyaz Saray ' da bü ; yü ; k ö ; nem taşıyor . Beyaz Saray ' daki idari ofisin en yü ; ksek rü ; tbeli ç ; alışanı olan ö ; zel kalem aynı zamanda Başkan ' a danışmanlık yapar . Başkanın yasama gü ; ndemini yü ; rü ; tmek amacıyla Kongre ve hü ; kü ; met ü ; yeleri ile mü ; zakere eder . Beyaz Saray ç ; alışanlarını yö ; netir . Oval Ofis ' in giriş ve ç ; ıkışlarından sorumludur . Ayrıca , ofisteki her tü ; rlü ; bilgi akışını denetler . Başkan ' ın yapacağı gö ; rü ; şmeler ile ilgili her ayrıntıyı dü ; zenleme yetkisine sahiptir .

Afganistan ' da 2001 yılından bu yana ö ; len İngiliz askeri sayısı , 12 Haziran ' daki bir saldırı sırasında yaralanan askerin hayatını kaybetmesiyle 300 ' e ulaştı .

Kaynak : İnternethaber