Kara Kartal’a kolay lokma - SPOR

Beşiktaş, Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Faroe Adaları ekibi Vikingur ile eşleşti. İlk maç 15 Temmuz’da İnönü’de, rövanş ise 22’sinde. Kartal’ın rakibi kupa galibi olarak Lig’e girdi

 

Beşiktaş , Avrupa Ligi 2 . ön eleme turunda Faroe Adaları ekibi Vikingur ile eşleşti . İlk maç 15 Temmuz’da İnönü’de , rövanş ise 22’sinde . Kartal’ın rakibi kupa galibi olarak Lig’e girdi

Kartal Avrupa Ligi seferinde ilk durağına geldi . Dün UEFA’nın Nyon’daki merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminde siyah-beyazlı takım 2 . ön eleme turunda Faroe Adaları kupa şampiyonu olarak Avrupa Ligi’ne katılma vizesini alan Vikingur ile eşleşti . Kuraya 2 numaralı seri başı olarak katılan temsilcimize beklendiği gibi rakip olarak çok zayıf bir ekip çıktı .

LİGDE ALTINCI SIRADA

Vikingur iki sezon önce iki kulübün birleşmesi ile kuruldu . Karşılaşmalarını 2 bin kişi kapasiteli Serpugerdi Stadı’nda oynuyor . Şu anda devam eden Faroe Adaları Ligi’nde 13 maçta 17 puanla 6 . sırada yer alıyor . Takımı Teknik Direktör Martin Olsen çalıştırıyor . İç sahada mavi-siyah forma giyen Vikingur’un deplasman forması siyah-beyaz .

İKİ YABANCISI BULUNUYOR

Önemli bir yıldızı bulunmayan Faroe Adaları ekibinde iki yabancı forma giyiyor .  Bunların birisi 34 yaşındaki Macar forvet Bükszgi . Diğer yabancı ise kalecileri Macar uyruklu Gera Turi . Forvette Bukszgi dışındaki ikinci oyuncu Jacobsen de en etkili futbolcusu . Beşiktaş ilk maçı 15 Temmuz’da İnönü’de rövanşı ise 22’sinde deplasmanda oynayacak .



Star Gazete