Şili: 1 - İsviçre: 0

Stat: Nelson Mandela Bay

Hakemler: Halil İbrahim El Hamdi (Suudi Arabistan), Hasan Kamranifar (Suudi Arabistan), Salih Muhammed El Marzuki (BAE)

Stat: Nelson Mandela Bay

Hakemler: Halil İbrahim El Hamdi (Suudi Arabistan), Hasan Kamranifar (Suudi Arabistan), Salih Muhammed El Marzuki (BAE)

Şili: Claudio Bravo, Mauricio Isla, Gary Medel, Waldo Ponce, Arturo Vidal (Dk. 46 Jorge Valdivia), Carlos Carmona, Gonzalo Jara, Matias Fernandez (Dk. 66 Esteban Paredes), Humberto Suazo (Dk. 46 Mark Gonzalez), Jean Beausejour, Alexis Sanchez

İsviçre: Diego Benaglio, Stephan Lichtsteiner, Stephane Grichting, Steve Von Bergen, Reto Ziegler, Valon Behrami, Gökhan İnler, Benjamin Huggel, Gelson Fernandes (Dk. 78 Albert Bunjaku), Alexander Frei (Dk. 43 Tranquillo Barnetta), Blaise Nkufo (Dk. 69 Eren Derdiyok)

Gol: Dk. 75 Gonzalez (Şili)

Kırmızı kart: Dk. 34 Behrami (İsviçre)

Sarı kartlar: Dk. 3 Suazo, Dk. 24 Carmona, Dk. 26 Ponce, Dk. 61 Fernandez, Dk. 62 Medel, Dk. 90+2 Valdivia (Şili), Dk. 19 Nkufo, Dk. 49 Barnetta, Dk. 61 Gökhan İnler (İsviçre)

Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Güney Amerika takımlarının başarılı performansı sürüyor. Son olarak Şili, maçın büyük bölümü 10 kişi oynayan İsviçre'yi Gonzales'in golüyle geçti ve grupta ikinci maçını da kazandı.

Dünya Kupası H Grubu maçında Şili, İsviçre'yi 1-0 mağlup etti ve gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etti. Güney Amerika ekibine galibiyeti 75. dakikada sahne alan Mark Gonzales getirirken, İsviçre Dünya Kupası'nda 555 dakika sonra kalesinde golü gördü. Karşılaşmaya her iki takım da kontrollü bir oyunla başlarken, 34. dakikada Valon Behrami, Vidal ile girdiği ikili mücadelede arkasındaki rakibini düşürdü. Bu pozisyonda Suudi hakem, rakibinin yüzüne dirsek attığını işaret ederek Behrami'ye direk kırmızı kartını çıkarttı.

Bu dakikadan sonra denge Şili'nin lehine değişti. Rakip kalede büyük baskı kuran Şili'ye İsviçre savunması geçit vermedi. Ancak dakikalar 74'ü gösterdiğinde Valdivia'nın derin pasında Paredes kaleci ile karşı karşıya kaldı ama açısı daraldı, sağ son çizgiden ortasını arka direğe taptı, González'in kafasında yere çarpan top ağlara gitti..

90. dakikada İsviçre Eren'le yüzde yüzlük birr pozisyondan yararlanamayınca skor avantajını koruyan Şili, gruptaki ikinci maçını da kazanmasını bildi. İsviçre ise İspanya önünde aldığı sürpriz galibiyetten sonra mağlubiyetle tanıştı.

Bu arada Beşiktaş'ta forma giyen Rodrigo Tello, yedekler arasında yer aldı.

Grupta Şili son maçında 25 Haziran'da İspanya ile, İsviçre ise Honduras'la karşı karşıya gelecek.