Bana Bir Masal Anlat Baba

Bugün Babalar Günü ve Babalara hitap eden en güzel şarkı Yeni-Türkü'nün hiç eskimeyen şarkısı 'Bana Bir Masal Anlat Baba' şarkısını sizler için derledik...işte Babalara verilecek en güzel dinleti…Babalar gününde babalara söylenecek en güzel şarkı...

Bana Bir Masal Anlat Baba
Bugün Babalar günü ve Babaların bize verdikleri en güzel hediyedir belki Babamızın olması… Sizi büyüten sizler için kendi hayatının en güzel dakikalarını geçirdiği babalar günü bugün. Babalar için yapılan en güzel besteyi ve yılların eskimeyen şarkısı Yeni Türkü – Bana Bir Masal Anlat Baba şarkısı sizin için ve Babanıza en güzel hediyeyi vermek için size ve bütün babalar için yeniden ve hiç eskimeyecek şarkısını sizler için derledik… İşte Babalara verilecek en güzel dinleti…

Babalar Günü


Babalar Günü, pek çok ülkede her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanan özel bir gündür.

Anneler Günü kadar eski olmasa da Babalar Gününün de bir geçmişi vardır. Bazı tarihçiler, Babalar Gününün Antik Roma'da bile kutlandığını belirtiyor. Bazı araştırmacılar tarih belirtmezken Babalar Gününün Batı Virginia'da ortaya çıktığını savunuyor. Batı Virginia'da yaşayan John Dowdy'nin annesi öldükten sonra onun yerini alan babası için böyle bir gün kutlanmasını istediği söyleniyor. Annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart'a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attığını belirtiyor.

Dodd, anneler günü kutlanırken babalar gününün olmayışını büyük bir haksızlık olarak nitelendirmiştir. Hemen babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın babalar günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar bir sonraki yılın 19 Mayıs'ına kadar sürmüştür.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmış daha sonra diğer eyaletlere yayılmıştır. Ancak Babalar Günü resmi olarak 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge'in desteğiyle kutlanmıştır. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır.

Katoliklerin Babalar Günü'ne getirdikleri yorum ise diğerlerinden çok farklıdır. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Peygamberleri Hazreti İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19'unu St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan etmektedirler. Avrupa'da ise ilk defa 1954 yılında İngiltere'de kutlanmış ayrıca bu geleneğin kıt'a da yayılmasına öncü olmuştur.

Babalar Günü güzel sözler
Babalar Günü ile ilgili sözler
Babalar Günü mesajları

Babanın mirasını mı istiyorsun? Bilgisini öğren. Onun parasını hemen harcayabilirsin. Sadi

Babalar Günü Özlü Sözleri Baba sevgisini koru. O sevgiyi kesip atarsan, Tanrı da senin mutluluk ışığını söndürür. Hazreti Muhammed (s.a.v)

İnsan babasına borçlu olduğu saygıyı, ancak baba olunca duyar. Goethe

Bir baba, kendi mutluluğundan çok, çocuklarının mutluluğu ile mutlu olur. Honore De Balzac

Babanın erdemleri çocuklarının servetidir. Anatole France

Babanın rolü, yüz öğretmeninkine bedeldir. George Herbert

Çocukluk çağında baba korumasından daha güçlü bir ihtiyaç düşünemiyorum. Sigmund Freud

Bir adam yaşlandığını anlar, çünkü babasına benzemeye başlar. Gabriel Garcia Marquez

Her zaman söylemesem de biliyorum aslında babamın onu ne kadar çok sevdiğimi bildiğini.. Ve ben ne kadar karışık cümleler yazsam da hepsini deşifre edebileceğini.. Çünkü o benim BaBaM..

Sen güçlü bir çınar gibisin.. Arkamı ne zaman sana yaslasam sanırım ki dünyayı bile fethedebilirim.. Çünkü bana hep güç verirsin.. Babalar günün kutlu olsun…

Bana yaptığın dünyadaki en büyük iyilik bana dünyanın en iyi örneği olmandır. Babaların en iyisi, bu gün sadece senin..

İlk adımlarımı atarken ellerimden tutuyordun. Şimdi fark ediyorum ki babacığım, ellerimi hiç bırakmamışsın. Babalar günün kutlu olsun..

Hayatın anlamı ve tüm güzelliklerini öğreten adam, benim sevgili babam. Babalar günün kutlu olsun..!

Dünyanın en yakışıklı babasına, seni çok seviyoruz, babalar günün kutlu olsun..!