Cihan Haber Ajansı Gündemi

İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım taşıyan gemilere düzenlediği saldırıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay

  İsrail askerlerinin Gazze ' ye yardım taşıyan gemilere düzenlediği saldırıyla ilgili gelişmeler izleniyor .

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ayrı ayrı görüşecek . Gül , Kırgızistan Geçici Hükümeti Başkanı Birinci Yardımcısı Almazbek Atambayev ' i kabul edecek . ( 15 . 30/18 . 30/14 . 00 )

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın başkanlığında ' Güvenlik Zirvesi ' Başbakanlık konutunda düzenlenecek . Erdoğan ayrıca Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife el Tani ile de görüşme yapacak . ( 11 . 00/16 . 30 )

8 . Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için gelen öğrenciler sırasıyla Anıtkabir , Sayıştay Başkanı Recai Akyel , Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir ' e ziyaretler gerçekleştirecek . ( 11 . 00/13 . 30/16 . 00/17 . 00 )

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu , Gazze Filosu ' na saldırı gündemiyle toplanacak . ( 10 . 30 )

İçişleri Bakanı Beşir Atalay , ' e-Pasaport Uygulaması ' hakkında bilgi verecek . ( 10 . 00 )

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker , TMO ' nun bu yıl ve gelecek yıla ait hububat alım fiyatını açıklayacak . ( 09 . 45 )

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , TEDAŞ ' daki hisse devri törenine katılacak . ( 09 . 30 )

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk , parti merkezlerinde genel başkanlar olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacaklar . ( 11 . 00/11 . 00 )

Birleştirilen Ergenekon davasında sanıkların yargılanmasına devam edilecek . Bugünkü duruşmada tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ' ün tedavi gördüğü hastaneden video konferans yöntemiyle ifadesinin alınması bekleniyor . ( 09 . 00 )

Türk Telekom , Tepe Güvenlik ile ' Ev Gibisi Yok ' konsepti altında hayata geçireceği projenin detaylarını İstanbul ' da düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak . ( 09 . 30 )

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ( DEİK ) bünyesinde faaliyet yürüten Türk-Amerikan İş Konseyi ( TAİK ) , Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz onuruna İstanbul ' da öğle yemeği verecek . ( 12 . 00 )

İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ' nu ziyaret edecek . ( 10 . 00 )

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz , Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından 2009 yılında desteklenerek tamamlanan 89 projenin toplu açılışı ve 2010 yılında desteklenecek projelerin Adana ' da yapılacak duyuru törenlerine katılacak . ( 15 . 00 )

Çukurova Yapı ve İnşaat Fuarı TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi ' nde gerçekleşecek . ( 12 . 00 )

AB-Batı Balkanlar Yüksek Düzeyli toplantısı Bosna Hersek ' te yapılacak . Toplantıya Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katılacak .

AVRASYA FEED

Ukrayna ' nın başkenti Kiev ' de düzenlenen ikinci Kiev Film Festivali ' nde Türk filmi ' Mommo Kız Kardeşim ' iki ödül aldı . Mommo ' nun toplam aldığı ödül sayısı 25 oldu .

Ukrayna ' da eğitim gören Türk öğrencileri İsrail ' i protesto etmek için İsrail konsolosluğu önünde eylem yapacak .

SPOR

Beko Basketbol Ligi play off final serisi 6 . maçında Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen , Abdi İpekçi Spor Salonu ' nda karşılaşacak . ( 20 . 00 )

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı , anlaştığı Polonyalı oyuncu Katarzyna Skowronska ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ' nda sözleşme imzalayacak . ( 15 . 30 )

Popescu : ' Bursaspor ' un şampiyonluğu Türk futboluna değer kattı . ' Galatasaray ' ın eski yıldızlarından Romanyalı defans oyuncusu Gheorghe Popescu , Bursaspor ' un şampiyonluğunun Türk futboluna değer kattığını söyledi . Gönlünün her zaman Galatasaray ' ın kazanmasından yana olduğunu kaydeden Popescu , ' Fenerbahçe kazanacağına Bursaspor şampiyon olsun ' dileğinin gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu belirtti . ( ÖZEL )