Ve masal gerçek oldu...

İsveç Prensesi Victoria köylü kökenli spor hocasıyla evlendi.

İsveç Prensesi Victoria köylü kökenli spor hocasıyla evlendi. 8 yıldır birlikte olduğu eski spor öğretmeni Daiel Westling ile evlenen Veliaht Prensesi Victoria, prensine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Victoria'nın Büyük Kilise'deki dini törenine 1100 davetli katıldı.

Davetliler arasında Danimarka Kraliçesi Margrethe ve eşi Prens Henrik, Danimarka Veliaht Prensi Frederik ve Eşi Prenses Mary, Norveç Kralı Harald ve Eşi Kraliçe Sonja, Norveç Veliaht Prensi Hakon ve eşi Prenses Mette Marit, İspanya, Hollanda, İngiltere, Monaco, Japonya gibi ülkelerin kral, kraliçe, prenses ve prensleri yer aldı.

Davetliler arasında en çok dikkatleri üzerine çeken ise, Victoria'nın geçtiğimiz hafta sevgilisinden ayrılan kız kardeşi Prenses Madeline oldu.

Prenses Victoria, kiliseye, bababası Kral Carl Gustav'ın kolunda geldi. Dini tören sırasında, oldukça heyecanlı olduğu görülen Daniel Westling Victoria'nın parmağına evlilik yüzüğünü taktıktan sonra Victoria'da Prens Daniel'in parmağına yüzük taktı.

Prenses Victoria ve Prens Daniel birbirine, bağlılık sözü verirken gözyaşlarına güçlükle hakim oldular. Dini ayinin ardından Kiliseden kılıçların altında çıkan çift, dışarıda bekleyen kraliyet faytonuna bindi. Yol boyunca halkı selamlayarak rıhtıma giden çift burada askerlerin kürek çektiği Kraliyet Gondolu'na binerek saraya hareket etti.

Gerek kara yolunda gerekse deniz yolunda genç çifti yaklaşık 500 bin kişi ellerinde İsveç bayraklarıyla selamladı. Kraliyet sarayında çifti Kral Harald, Kraliçe Silvia ve Daniel'in anne ve babası karşıladılar. Balkonda yalnız bırakılan çift, Kraliyet geleneği olarak halkı selamladı. Daha sonra 500 kişinin katıldığı akşam yemeğinde çift mutluluk dansı yaptı.

Veliaht Prenses Victoria ve Prens Daniel'in düğünü, Avrupa'nın en görkemli düğünü olarak yorumlandı.

Victoria'nın evlenmesi ile birlikte İskandinav ülkelerinde bekar veliaht prens ve prenses kalmadı. Prenses Victoria ve normal bir vatandaş olan, soylu bir aileden gelmeyen Daniel Westling, birbirini 8 yıldır seviyordu.

Evliliğe önceleri karşı çıkan Kral Gustav, daha sonra Daiel Westling'in, Kraliyet kuralları ve bazı şartları kabul edince evliliğe onay verdi.

İsveç'te eski yasaya göre oğlan çocuğunun tahta geçmesi gerekiyordu. Ancak hükümet, Kral Gustav'a bile danışmadan yasayı değiştirdi ve bundan böyle kız erkek ayrımı yapılmadan en büyük evladın tahta geçmesini ön gören yasayı getirdi. Yeni yasa ile Victoria Veliaht Prenses ünvanını aldı.


CNN Türk