İngiltere: 0 - Cezayir: 0

Stat: Green Point Stadium

Hakemler: Ravşan İrmatov (Özbekistan), Rafael İlyasov (Özbekistan), Bahadir Koçkarov (Kırgızistan)

İngiltere: David Jame

  Stat : Green Point Stadium

Hakemler : Ravşan İrmatov ( Özbekistan ) , Rafael İlyasov ( Özbekistan ) , Bahadir Koçkarov ( Kırgızistan )

İngiltere : David James , Glen Johnson , Jamie Carragher , John Terry , Ashley Cole , Aaron Lennon ( Dk . 62 Shaun Wright Phillips ) , Steven Gerrard , Frank Lampard , Gareth Barry ( Dk . 83 Peter Crouch ) , Emile Heskey ( Dk . 73 Jermain Defoe ) , Wayne Rooney .

Cezayer : Rais Ouheb Mbouli , Majid Bougherra , Rafik Halliche , Antar Yahia , Nader Belhadj , Karim Matmour , Hassan Yebda ( Dk . 88 Djamel Mesbah ) , Medhi Lacen , Karim Ziani ( Dk . 80 Adlene Guédioura ) , Ryad Boudebouz ( Dk . 74 Djamel Abdoun ) , Fouad Kadir .

Sarı kartlar : Dk . 57 Jamie Carragher ( İngiltere ) , Dk . 84 Medhi Lacen ( Cezayir )

Katıldığı büyük turnuvaların çoğunda beklenenden uzak kalan İngiltere , 2010 Dünya Kupası ' nda da tur şansını oldukça zora soktu . İlk maçında ABD ile 1-1 berabere kalan İngilizler , bu akşam da Cezayir karşısında 0 - 0 ' lık skorla 1 puana razı oldu .

İngilere Teknik Direktörü Capello , bu maçta beklenen bir değişikliğe gitti ve ABD maçında yediği hatalı gol nedeniyle eleştirilen Green ' in yerine kaleyi tecrübeli eldiven David James ' e emanet etti .

Genellikle orta saha mücadelesi şeklinde geçen maça İngiltere iyi başlasa da Rooney ve Heskey ' den kurulu hücum hattıyla güçlü Cezayir savunmasını geçmekte oldukça zorlandı .

İkinci yarıda da kilidi açmayı beceremeyen İngiltere ' de Capello daha fazla gecikmeden oyuna müdahele etti . Deneyimli teknik adam , 63 ' te Lennon ' un yerine Shaun Wright-Phillips , 74 ' te Heskey ' in yerine Defoe , 83 ' te Barry ' nin yerine Crouch ' u oyuna alarak gol için hamleler yapsa da bu çabalar sonucu değiştirmeye yetmedi ve karşılaşma 0-0 ' lık eşitlikle sona erdi .

İngiltere bu sonuçla grupta puanını 2 ' ye çıkarırken 2 . tur şansını da zora soktu . Cezayir ise ilk puanını aldı .

Öte yandan İngiltere savunmasının başarılı ismi Carragher da bu maçta gördüğü sarı kartla Slovenya maçında cezalı duruma düştü .