Vali Karaloğlu'ndan Kurum Amirlerine Şenlik Ve Festival Uyarısı

Van Valisi Münir Karaloğlu, kurum amirleriyle yaptığı toplantıda 'Van Denizi Su Sporları Şenlikleri' ve Bahçesaray ilçesinde düzenlenecek olan 'Feqiye Tayran Kültür ve Sanat Festivali'nin Van'a yakışır olması için herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi

Vali Karaloğlu'ndan Kurum Amirlerine Şenlik Ve Festival Uyarısı
  Van Valisi Münir Karaloğlu , kurum amirleriyle yaptığı toplantıda ' Van Denizi Su Sporları Şenlikleri ' ve Bahçesaray ilçesinde düzenlenecek olan ' Feqiye Tayran Kültür ve Sanat Festivali ' nin Van ' a yakışır olması için herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi .
Edremit İlçesi Su Sporları Merkezi ' nde ilgili kurum amirleriyle bir araya gelen Vali Karaloğlu , hafta sonu yapılacak ve 5 gün sürecek olan etkinliklerle ilgili durum değerlendirmesi yaptı . Etkinliklerde mutlaka detaylara dikkat edilmesini isteyen Karaloğlu , görevlendirilecek personelin görevinin belli olmasını ve daha iyi bir etkinliğin olması için de senaryolar üretilmesi tavsiyesinde bulundu . Karaloğlu : " Bu tür etkinliklerde genel iş yapılır , geneli planlanır . Ama detayları planlamadığınız zaman , detaylara dikkat etmediğiniz zaman o yaptığınız işler de kaybolur gider . Onun için sizden istirhamım , herkesin kendisine verilen görevle ilgili her şeyi detaylandırması ve her görevin sorumlusunun belli olmasıdır . Bir bardak su masaya bırakılacaksa o belli olsun . Bu yapılır demeyin . Ortada kalırsa hiç kimse bunu yapmaz . Ama bu suyu buraya koyacak adam belli olursa , yapılmadığında hesap sorma şansınız olur . Ama görevlendirmeyi yapmazsanız 5 kişi topladınız ; ama hepsine aynı görevi verdiniz , hiç kimse yapmaz ve hepsi birbirini bekler . Mutlaka iş bölümü yapın . Herkesin işleri ayrı olsun . Herkesin sorumluluk alanı ayrı olsun . İşler düzgün gitmediğinde de herkesten hesap sorun . Yoksa iş , sizin üzerinize kalır . Onun için herkes kendisine verilen görevle ilgili ayrıntıyı planlasın ve görevlendirmeyi yapsın . Sizden beklentimiz budur " dedi .
Bu tür etkinliklerde yapılan çalışmalar ve görev alan personeli zincir halkasına benzeten Karaloğlu , bu zincir halkasının birinin kopması halinde ise bütün zincirin kopmuş olabileceğine vurgu yaparak şunları söyledi :
" Çalışıyoruz , emek veriyoruz . Bunlar zincir gibidir . Bu halkadan bir tanesi koparsa bütün zincir kopmuş olur . Onun için her arkadaş ve her görev çok önemli . Hiçbir arkadaşın görevinde aksaklık olmasın . Herkes görevini layıkıyla yapsın . Detayları mutlaka planlayın , detaylarla ilgili görevlendirmelerinizi mutlaka yapın . Senaryolar üretin . Mutlaka bu etkinlikte başarılı olmak zorundayız . Yoksa bu kenti tanıtamayız . Yaptığımız işin mükemmel olması lazım . Bu da ancak ekip çalışması ile olur . Birkaç kişinin istemesi ile olmaz . Ekipteki herkesin aynı şeyi istemesi , aynı şeye kilitlenmesi ile olur . Ben hepinizde o heyecanı görüyorum . Bundan da mutluluk duydum . İnşallah 24 Haziran ' da mutlu bir şekilde yorgunluğu hep beraber atarız . "
Vali Karaloğlu , yaptığı değerlendirme konuşmasının ardından etkinliklerde görev alacak kurum amirlerinden , yapacakları işlerlerle ilgili tek tek bilgi aldı . Toplantı sonrası Vali Karaloğlu , kurum amirleriyle birlikte bu yıl 3 ' ncüsü yapılacak olan ' Dünya Offshore ' yarışmalarının yapılacağı ve vatandaşların daha rahat izlemeleri için Edremit ilçesindeki Karayolları dinlenme kampında incelemelerde bulundu . Karaloğlu , yetkililere çevre temizliği başta olmak üzere tüm eksikliklerin en kısa süre içinde giderilerek , yarışmaların yapılacağı cumartesi gününe yetiştirilmesi talimatını verdi .
Vali Münir Karaloğlu ' nun başkanlığında yapılan toplantıya Yardımcısı Halil Berk , Edremit Kaymakamı Nurullah Ertaş , Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu , Bahçesaray Kaymakamı Mehmet Yüzer ve etkinliklerde görev alacak kurum müdürleri katıldı .