Küflenmiş Bayat Çay Operasyonunda 5 Tutuklama

Bursa'da, miadı dolmuş, küflenmiş ve kullanılmış çayları yeni kutulara doldurup piyasaya sürdükleri iddia edilen ve aralarında Kahveciler Odası Başkanı Y

Küflenmiş Bayat Çay Operasyonunda 5 Tutuklama
  Bursa ' da , miadı dolmuş , küflenmiş ve kullanılmış çayları yeni kutulara doldurup piyasaya sürdükleri iddia edilen ve aralarında Kahveciler Odası Başkanı Y . Ö . ' nün de bulunduğu 7 şüpheliden 5 ' i tutuklandı .
Edinilen bilgiye göre , Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri , bir ihbar üzerine harekete geçti . Son kullanma tarihi geçmiş , küflenmiş ve kullanılmış çayları yeni kutulara doldurup üzerine sahte bandrol yapıştırarak piyasaya sürmek isteyen ve sahte deterjan imal ettiği öne sürülen 7 kişilik şebeke gözaltına alındı .
Bursa ve İstanbul bağlantılı olan operasyonda Bursa Kahveciler Odası Başkanı Y . Ö . , Başkan Yardımcıları H . A . ( 35 ) , M . K . Ç . ( 45 ) , N . A . ( 36 ) , çayları paketleyen M . D . ( 32 ) , matbaacılar Ö . P . ( 44 ) ve Ü . A . ( 34 ) , çayları piyasaya sürmek isterken yakayı ele verdi .
Mali polis 3 aylık bir çalışma sonunda İstanbul ve Bursa ' daki adreslere baskın düzenledi . Güllük , Doğanevler ve Küçük Balıklı Mahalleleri ' ne yapılan baskın sonucunda depo olarak kullanılan yerlerde ruhsatsız tabanca , 7 adet sahte basım yapılan matbaaa makinesi , 7 bin boş çay paketi , 5 bin adet çay kağıdı , 150 adet boş çay çuvalı , 332 adet deterjan ve 223 adet bulaşık deterjanı ele geçirildi . Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü , ele geçirilen malzemelerin
numunelerini Bursa Tarım İl Müdürülüğü ve Sağlık İl Müdürülüğü ' ne gönderdi . Numuneleri inceleyen birimler , çay ve deterjanların halkın sağlığını bozucu nitelikte olduğu yönünde rapor verdi .
Yapılan operasyonda gözaltına alınan 7 kişi , " suç işlemek için örgüt kurmak , sahtecilik , nitelikli dolandırıcılık , halk sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde üretim ve satış yapmak , vergi usul kanununa muhalefet " suçlarından adliyeye sevk edildi . Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderilen şüphelilerden N . A . ve Ü . A . serbest bırakıldı . Diğer 5 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi .