Dijital İpek yolu Türkiye toprakları üzerinden geçiyor

Türkiye bundan sonra Avrupa ve Orta Doğu'nun internete erişimini koruyacak. Dijital İpek Yolu Türkiye üzerinden geçiyor.

Dijital İpek yolu Türkiye toprakları üzerinden geçiyor
  Avrupa ve Ortadoğu ' nun internet erişimi artık Tü ; rkiye ' den sorulacak . Bakın ü ; lkemiz nasıl bir projenin parç ; ası oldu ve dü ; nya ü ; zerindeki teknolojik konumumuz nasıl değişti?

Tü ; rk Telekom , telekomü ; nikasyon sektö ; rü ; nde Tü ; rkiye ' nin coğrafi ö ; nemini daha da gü ; ç ; lendirecek bir adım attı . Cidde , Amman , Şam ve İstanbul ' u birbirine bağlayacak olan JADI LINK ( Jeddah- Amman- Damascus- Istanbul ) projesi dü ; zenlenen bir tö ; renle başladı .

Tö ; rene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Ü ; rdü ; n Krallığı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Marwan Juma ' nın yanı sıra , Tü ; rk Telekom Genel Mü ; dü ; rü ; Dr . Paul Doany , Suudi Telekom Toptan Satış Başkanı Saad Al Demyati , Suriye Telekom Genel Direktö ; rü ; Nazeem Bahsas ile Ü ; rdü ; n Telekom Şirketi Genel Mü ; dü ; rü ; Nayla Khawam katıldı .

Tü ; rkiye kö ; prü ; gö ; revini ü ; stleniyor

Sırasıyla Tü ; rkiye , Suriye , Ü ; rdü ; n ve Suudi Arabistan ' dan geç ; ecek olan fiber optik hat , İnternet ( IP ) , data ve kısmen ses iletişiminin Gü ; ney Asya ve Orta Doğu ile Avrupa ve ABD arasında Tü ; rkiye ü ; zerinden sağlanması konusunda ö ; nemli bir alternatif sunmuş olacak .

Proje , Akdeniz ve Kızıl Deniz koridorlarına gü ; venli , kısa ve tamamıyla karasal bir alternatif oluşturacak . Bu bağlantı aynı zamanda , sö ; z konusu bö ; lgede uluslararası veri ve internet hizmetleri alanında hızla artan talebin karşılanabilmesini sağlayacak .

İmzalanan anlaşma uyarınca katılımcı şirket ve ü ; lkeler kendi sınırlarında ulusal ana fiber optik omurgaları ü ; zerinde gerekli fiziksel bağlantıları gerç ; ekleştirecek ve projenin hayata geç ; ebilmesi iç ; in sistemlerinde 200 Gbps ' lik kapasite genişletmesi yapacaklar .

SDN