'Ana Kız Diplomalıyız' Mezuniyet Töreni

Van Ferit Melen İlköğretim Okulu'nda, Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kursu başarı ile bitiren bayanlara, 'Ana Kız Diplomalıyız' etkinliği mezuniyet töreni düzenledi.

'Ana Kız Diplomalıyız' Mezuniyet Töreni
  Düzenlenen töreni , Vali Yardımcısı Halil Berk , İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır , İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Salih Tatlı , Milli Eğitim Müdür Yardımcıları , şube müdürleri ve Teftiş Kurulu üyeleri katıldı .
Mezuniyet töreninin açılışında konuşan Okulu Müdürü Murat Delen , eğitim öğretim yılında hafta sonları bayanlara yönelik açılan kurslar sonucunda toplam 136 ' sı birinci kademe , 60 ' ı ikinci kademe olmak üzere 196 sertifika verildiğini söyledi . Delen " Bugün burada 95 kursiyerimize birinci kademe okuma yazma belgesi verilecektir . Aynı zamanda öğrenci velilerimiz olan kursiyerlerimizden bazıları bugün çocukları ile birlikte diploma almanın mutluluğunu yaşayacaktır . " Ana- Kız Okuldayız " sloganı ile başlayan bu heyecanlı yolculuk " Ana-Kız Diplomalıyız " sözünün verdiği gururla sonlanacaktır " dedi .
Mezun öğrenciler adına yapılan konuşma , şiirlerin okunmasının ardından kürsüye gelen Vali Yardımcısı Halil Berk , 2009-2010 eğitim öğretim yılında çok yoğun bir programla bir çok projeye imza atıldığını , bu çalışmalardan belki de en önemlisinin " Ana Kız Okuldayız " okuma yazma kampanyası kapsamında yapılanlar olduğunu vurguladı .
" Ana Kız Okuldayız " projesi kapsamında okuma yazma kurslarına devam eden ev hanımlarına kura ile çeşitli firmaların sponsorluğunda temin edilen , televizyon , çeyiz sandığı , sehpa takımları , ısıtıcılar , elektrikli süpürge , saç kurutma makineleri ve bunlara benzer toplam 54 parçadan oluşan ev aletleri hediye edildi . Programda ayrıca ilköğretim dönemi boyunca dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi . Yine " Van Okuyor " kampanyası dahilinde en çok kitap okuyan iki öğrenciye bisiklet hediye edildi . Törende , Okul Müdürü Murat Delen tarafından 2009-2010 eğitim öğretim yılında kardeş kurum olarak çalıştıkları İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ' ne teşekkür plaketi sunuldu . Ferit Melen İlköğretim Okulu ' ndaki mezuniyet programı , davetlilere sunulan çeşitli ikramlarla son buldu .