Turizm acenteleri Kars'ta

Doğu Anadolu'da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı tarafından başlatılan, Araştırmacı-Yazar Ali Canip Olgunlu'nun deste

  Doğu Anadolu ' da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı tarafından başlatılan , Araştırmacı-Yazar Ali Canip Olgunlu ' nun destek verdiği ' Kars ' ın Turizminin Geliştirilmesi ' projesi kapsamında 21 acenteci ve 8 gazeteci Kars ' a geldi .

Türkiye ' nin önde gelen tur acenteleri ve basın kuruluşlarının temsilcileri , Kars ' ın turizm potansiyelini birinci elden tecrübe etme imkânı buldu . Gezi kapsamında Kars ' ta ağırlanan 21 tur acentesi ve 8 ulusal basın temsilcisinden oluşan yaklaşık 40 kişi , ilk gün Sarıkamış , ikinci gün Çıldır Gölü ve Ani Harabeleri , üçüncü gün ise Kars kent merkezini gezdi . Turizm acentelerinin önde gelen isimleri , Kars turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelip tarihi serhat kentinin kültürel ve doğal zenginlikleri ile turizm potansiyeli hakkında detaylı bilgi edindi . Konuklara başta Valilik ve Belediye olmak üzere , Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile turizm sektöründe hizmet veren oteller ve restoranlar da destek verdi .

Gezi turuna katılan acente temsilcileri , tur operatörleri ve gazetecilere Çamkar Otel , Ani Ocakbaşı Restoran , Kar ' s Otel ve Kars Belediyesi tarafından programlar düzenlendi .

BM Ortak Programı ' nın çalışmasına destek veren Araştırmacı-Yazar Ali Canip Olgunlu , amaçlarının 5-6 yıl sonra Kars ' ı Mardin , Manisa ve Edirne seviyesine yükseltebilmek olduğunu söyledi . Kars ' ın kültür ve tarihi özellikleri ile tam bir marka kent olduğunun altını çizen Olgunlu , " Önümüzdeki aylarda da Türkiye ' nin önde gelen işadamları Güler Sabancı , Cem Boyner , Nejat Eczacıbaşı ve Rahmi Koç gibi önemli isimlerin Kars ' a gelmesini sağlayacağız . " dedi .

BM Ortak Programı Koordinatörü Pelin Rodoplu da , Birleşmiş Milletler Ortak Programı ' nın uzun zamandan beri Kars ' ta hizmet verdiğini belirterek , " Ana hedefimiz ; turizm yerli işbirlikçilerimizi ortaya çıkarmak ve Kars ' ı yerli acentelere daha iyi bir şekilde tanıtmaktır . Bu organizasyonu bütün paydaşlarımız olan Valilik , Belediye , Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz , oteller , restoranlar , özel sektör temsilcileri ile birlikte gerçekleştirdik . Türkiye ' nin değişik yerlerinden gelen acentelerimiz ile değerli bilgi ve birikimlerini paylaştılar . Tanıtımlar yaparak Kars ' ı her yönü ile cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz . diye konuştu .

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay ise , Kars ' ta konaklama kapasitesini artırmaya çalıştıklarını belirterek , " Kars ' ta destinasyonun çok olmasına rağmen birlikte hareket etmemizde eksiklikler vardı . Böylece daha güçlü olacağımızı düşünüyoruz . Burada da artık bu program ile birlikte yereldeki gazetecilerimiz ve medya mensuplarımızın da vereceği destek çok önemlidir . Bu konuda destek istiyoruz . " şeklinde konuştu .

Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüseyin Tutar , projeyi çok önemsediklerinin altını çizerek , " Çünkü artık Türkiye ' de bir paradigma değişimi yaşanmaktadır . Bu paradigma değişiminin altında yatan temel felsefe kalkınmanın yerelden ulusala gidişini takip eden bir anlayışa sahiptir . Artık insanlar kendi kaderlerini yerelde mevcut olan zenginlikleri ulusal ve uluslar arası düzeyde ileriye doğru bir anlayış söz konusudur . Kars ' ı bir merkez olarak alırsak 150 kilometrelik bir çapta bir alan çizersek yakınımızda birçok komşumun olduğunu göreceksiniz . Çünkü bu bölgece çok kültürlü Rusya , Ermenistan , Gürcistan , İran , Nahçıvan , gibi ülkeler var . " dedi .

Konservatuar öğrencisi Muharrem Çınar ' ın keman dinletisiyle son bulan resepsiyona Vali Yardımcısı Turgut Güler , Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş , Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay , Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüseyin Tutar , turizm acenteleri temsilcileri , gazeteciler ile turizm sektöründe hizmet veren otel ve restoran sahipleri katıldı .