Sp Merkez İlçede 'Aydoğmuş' Dönemi

Saadet Partisi (SP) Aydın Merkez İlçe Teşkilatı 4. Olağan Genel Kurulu'na tek aday olarak katılan Halim Aydoğmuş, yeni merkez ilçe başkanı oldu.

  SP Aydın Merkez İlçe Teşkilatı 4 . Olağan Genel Kurulu , Menderes Park Tesislerinde yapıldı . Genel kurula SP Aydın İl Başkanı Ömer Özmen , SP Merkez İlçe Başkanı Cemalettin Esgin , BBP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Dağlı , BBP eski Merkez İlçe Başkanı Ertan Gökçe , MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal ve YP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Türkiş ile davetliler katıldı .
Divan başkanlığını SP Aydın İl Başkanı Ömer Özmen , divan üyeliklerini ise SP İl Teşkilat Başkan Yardımcısı Fatih Arat , SP İl Tanıtım Başkan Yardımcısı Kürşat Uğur ve SP İl Yönetim Kurulu üyesi Şerafettin Akyüz ' ün yaptığı genel kurulda geçmiş yönetimin faaliyet , muhasebe ve denetim raporları okunarak onaylandı .
Genel kurulda konuşan SP Merkez İlçe Başkanı Cemalettin Esgin , " Dünyada zulümlerin durması ve yeni bir dünya kurulması için çalışıyoruz . Bugün bazı kendisi bilmezler , ' Gazze kıyılarında ne işimiz var ' diyor . Bende onlara , ' Dedelerimiz geçmişte Gazze ' de ne yaptıysa , bizde onu yapıyoruz ' diye cevap veriyorum . Milli Görüş bir okuldur . Yetiştiğim bu okulda Merkez İlçe Başkanlığına kadar yükselmek bana nasip oldu . İşlerimin yoğunluğu nedeniyle bu kongrede aday olmuyorum . Ancak önümüzdeki günlerden itibaren İl Yönetim Kurulu üyesi olarak mücadelemi sürdüreceğiz " dedi .
SP İl Başkanı Özmen de , SP Merkez İlçe Genel Kurulu ile ilçe kongrelerinin tamamlandığını söyledi . Bundan sonraki dönemde sonbahar veya kış aylarında il kongresinin yapılacağını anımsatan Özmen , " SP Genel Merkezi tarafından yurt genelinde yürütülen ' SP Köylüleri Dinliyor ' ve ' SP Kadınları Dinliyor ' projeleri kapsamında Aydın genelinde de çalışmalar yaptık . Yakında ' SP Esnafı Dinliyor ' projesiyle de esnafımızın sorunlarını dinleyeceğiz . 2009 Mahalli İdareler Genel Seçiminde SP ' in oylarının yüzde 70 ' i ilk defa Milli Görüş ' e oy verenlerden oluştu . Söylemlerimiz 18-35 yaş grubu ve çok da dindar olmayanlar üzerinde de etkili olmuştur . Yine bu sonuçlara göre , Saadet ' e oy vermeyeceklerin oranı yüzde 16 iken ' İkinci bir oy kullanmanız mümkün olsaydı kime oy verirsiniz? ' sorusuna verilen yanıtların yüzde 64 ' ünün Saadet ' ten yana olması Saadet Partisi ' nin toplumun umudu olduğunu net bir şekilde de ortaya koymaktadır " şeklinde konuştu .
Genel kurulda yapılan oylamanın ardından oy kullanma işlemine geçildi . Halim Aydoğmuş başkanlığındaki tek liste ile gidilen seçimlerde ; 126 delegesi bulunan SP Merkez İlçe Teşkilatı ' nda geçerli oyların tamamını alan Aydoğmuş , yeni merkez ilçe başkanı oldu .
Sonuçların açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Aydoğmuş , SP ' yi Aydın ' da ve Türkiye genelinde iktidara taşımak için mücadele edeceklerini söyledi . Asla tartışma ve kavgayla siyaset yapmayacağına işaret eden Aydoğmuş , " Siyasetin bir anlamda yeniden formatlanmaya ihtiyacı var . Yeni bir siyaset diline , yeni bir medya diline , yeni bir anlayışa ihtiyaç var . İnşallah önümüzdeki dönemde Saadet Partisi ortaya koyacağı politikalar ile bunu gerçekleştirecektir " diye konuştu .
Halim Aydoğmuş başkanlığındaki SP Merkez İlçe Teşkilatı ise şu isimlerden oluştu : M . Ali Beytaş , M . Ali Akkaya , M . Lütfi Soyer , Nurettin Altun , Yakup Madran , Hakan Esgin , Ali Aktaş , Kadir Ay , Nurettin Uygur , Zakir Bürkuk , Hanifi Yılmaz , Osman Yürekli , Kenan Arı ve Vedat Candaş .