Japonya: 1 - Kamerun: 0

Stat: Free State

Hakemler: Olegario Benquerenca (Portekiz), Jose Manuel Silva (Portekiz), Bertino Miranda (Portekiz)

Japonya: Eiji Kawashima, Yu

  Stat : Free State

Hakemler : Olegario Benquerenca ( Portekiz ) , Jose Manuel Silva ( Portekiz ) , Bertino Miranda ( Portekiz )

Japonya : Eiji Kawashima , Yuki Abe , Yuji Nakazawa , Tulio , Yuichi Komano , Yuto Nagatomo , Yoshito Okubo ( Dk . 80 Kisho Yano ) , Yasuhito Endo , Makoto Hasebe ( Dk . 89 Junichi Inamoto ) , Daisuke Matsui ( Dk . 68 Shinji Okazaki ) , Keisuke Honda

Kamerun : Hamidou Souleymanou , Stephane Mbia , Sebastien Bassong , Nicolas Nkoulou , Benoit Assou-Ekotto , Jean Makoun ( Dk . 74 Geremi ) , Enoh Eyong , Achille Webo , Joel Matip ( Dk . 64 Achille Emana ) , Samuel Eto ' o , Eric Choupo-Moting ( Dk . 76 Mohamadou Idrissou )

Gol : Dk . 38 Keisuke Honda ( Japonya )

Sarı kartlar : Dk . 71 Nkoulou ( Kamerun ) Dk . 90+1 Abe ( Japonya )

2010 Dünya Kupası E Grubu ' nda Japonya , Kamerun ' u 1-0 mağlup etti . Mavi beyazlılara galibiyeti getiren golü ise 38 . dakikada Honda kaydetti .

Katıldıkları dünya kupalarında adından sıkça söz ettiren ve ilk maçlarında mağlubiyet yüzü görmeyen Afrika Aslanları , Japonya karşısında bu kez umduğunu bulamadı .

Asya futbolunda iddialı bir konuma gelen ve bu iddiasını Dünya Kupası ' nda da göstermek isteyen Japonya , Afrika ' nın güçlü temsilcisi Kamerun ' u 1 - 0 devirmeyi başardı .

Genellikle düşük tempoda oynanan ve orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta son gülen Japonya oldu . Asya temsilcisi , CSKA ' lı Honda ' nın önderliğinde ilk maçından 3 puanla ayrılırken grupta da önemli bir avantaj elde etti . Kamarun ' un en büyük yıldızı olan Eto ' o ise bu maçta beklenenden uzak kaldı .

Maçın son dakikalarında heyecan artarken Japonya ' nın bir başka golcüsü Okazaki ' nin 82 . dakikadaki bir şutunda da direk gole izin vermedi . 86 . dakikada ise Kamerunlu Mbia ' nın vuruşunda top üst direkten döndü .

Öte yandan Kayserispor forması giyen kaleci Souleymanou , Kamerun kalesinde 90 dakika görev yaparken Ankaragüçlü Geremi 75 . dakikada gol umudu olarak oyuna dahil oldu . Song ise maçı yedek kulübesinden izledi .