Vali Karaloğlu, eşiyle rafting yaptı

Van Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile Çatak Çayı'nda rafting yaptı.

Çatak Kaymakamlığı ve Çatak Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği

  Van Valisi Münir Karaloğlu , eşi Sevim Karaloğlu ile Çatak Çayı ' nda rafting yaptı .

Çatak Kaymakamlığı ve Çatak Belediyesi ' nin ortaklaşa düzenlediği ' 1 . Kahnispi-Bal-Ceviz-Alabalık ve Doğa Festivali ' çeşitli etkinliklerle yapıldı . Bu yıl ilk kez düzenlenen festivale yaklaşık 5 bin kişi katıldı . Şehir merkezinden ve ilçeye bağlı köylerden insanların akın ettiği festivalde misafirlere alabalık , kavurma ve pilav ikram edildi .

Yüzlerce insanın Çatak çayı kenarında piknik yaptığı festivalde yerel sanatçıların söylediği Kürtçe şarkılara vatandaşlar halay çekerek eşlik etti . Eşi Sevim Karaloğlu Çatak ' a gelen Vali Münir Karaloğlu , ilk olarak Çatak Yatılı Bölge İlköğretim Okulu ( YİBO ) bahçesinde düzenlenen törene katıldı . Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasının ardından kürsüye gelen Vali Karaloğlu bir konuşma yaptı .

Çatak ' ın değerlerini tanıtmak için festival düzenlediklerini anımsatan Karaloğlu , " Çatak ' ımızın doğa harikası Kahnispisi , organik kara kovan balı , organik cevizi ve lezzetli alabalığı tanınsın diye buradayız . Van ' ın her tarafı bir birinden güzel . Van ' ın her yerinde çok önemli değerlerimiz var . Bunları insanlığın istifadesine sunacağımız , kentimizin bir marka olarak çıkmasında vesile olacak çok önemli değerlerimiz var . " dedi .

Haziran ayı içerisinde Van ve ilçelerinde kentin marka değerlerini tanıtmak için yapılan ve yapılacak olan festivalleri de anlatan Karaloğlu şunları söyledi : " Erciş ' te yine bir doğa harikası olan , doğanın mucizelerinden birisi olan İnci Kefali ile ilgili Kültür ve Sanat Festivali yaptık . Önümüzdeki hafta Edremit ' te Van Denizinde Su Sporları Festivali yapacağız . Önümüzdeki hafta Bahçesaray ' dayız . Bahçesaray ' da Fakih Teyran Kültür Festivali ' ni yapacağız . Bunların hepsinin amacı Türkiye ' nin farklı cenneti olan , en güzel şehirlerinden birisi , doğunun incisi olan Van ' ımız daha iyi tanınsın istiyoruz . Van ' ımız bir marka olarak Türkiye ' nin ve Dünyanın gündemine gelsin diye arzu ediyoruz . "

" VAN ' IN MARKA DEĞERLERİNİ İNSANLARIN KULLANIMINA AÇIYORUZ "

Dünyanın ve ülkenin en güzel doğa harikalarının bulunduğu Van ' da , bu değerleri bir bir ortaya çıkararak ülke insanlarının ve dünya insanlığının kullanımına açtıklarını anımsatan Karaloğlu , Türkiye ' nin saklı cenneti olan Van ' ın , artık bir marka olarak hak ettiği noktaya gelmesi için tüm kesimlerle birlikte çalıştıklarını anlattı .

Karaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü : " Ülkenin en önemli doğa harikası olan ve köpük köpük görsel bir şölenle insanları kendisine hayran bırakan Kahnispi Şelalesi , bunun yanında Türkiye ' nin en önemli çaylarından biri olan ve rafting sporuna ev sahipliği yapacak olan bu değerlerin kıymetini iyi bilmemiz gerekmektedir . Bütün bu değerler düne kadar saklıydı . Bunlar artık bir bir ortaya çıkarılıyor . Çatak artık rafting sporunun yeni merkezi haline geliyor . Bu kentte bu sporu tanıtıp ekonomik bir değer olarak ortaya çıkaracağız . Biz Van ' ı , tanıtırız . Bu kenti ayağa kaldırırız . Yeter ki birliğimiz , beraberliğimiz , kardeşliğimiz , dostluğumuz bugün olduğu gibi devam etsin . Bizim başaramayacağımız hiçbir problemimiz yoktur . Bu kent , bu bölge , Türkiye ' de en güzel , doğuda en güzel yerlerden bir tanesidir . Bunun değerini bilmemiz lazım . Bu bölgenin kışı , yazı başka güzeldir . Kışın kayak yapma , dağlarda avcılık yapma şansımız var . Yazın buralarda rafting yapma , yamaç paraşütü de yapılabilir . "

" ÇATAK ÇAYINI KİRLETMEYİN "

Doğanın ve çevrenin korunmasına da vurgu yapan Karaloğlu , Çataklılara bazı tavsiyelerde bulundu . Karaloğlu , " Çevrenin ve doğanızın kıymetini bilin . Evlerinizdeki çöplerinizi , ellerinizdeki çöplerinizi bu çaya atmayın . Kirletmeyin . Aslolan da kirletmemektir . Çünkü eğer çöplerinizi bu nehire atarsanız bu nehir kirlenir . Çatak ilçesi en eski medeniyetlerin yaşadığı bir yerleşim alanıdır . Bu yerleşim alanının saklı değerleri ortaya çıktı . Bunları hep birlikte tanıtacağız ve bunlardan buradaki insanların ekonomik kazanımlar elde etmesini sağlayacağız . Türkiye ' nin en önemli Rafting parkurundan bir tanesinin Çatak ' ta olduğunu bilmemiz gerekir . Çatak ' lı gençler bu spordan artık gelir elde edebilecek . Buraları iyi korumamız lazım . Her şeyden önce huzurumuzu korumamız lazım . Huzurumuzu bozmak isteyenlere de fırsat vermememiz lazım . " diye konuştu .

" İLÇEMİZ VALİMİZİN FİKRİYLE YENİ BİR YÜZ BULDU "

Çatak Kaymakamı Cemal Demiryürek ise yaptığı konuşmada , Vali Münir Karaloğlu ' nun fikirleriyle ilçelerinin değerlerinin ekonomiye , turizme kazandırılarak sosyal bir buluşmayı sağladığını kaydetti .

Balıyla , ceviziyle , alabalığıyla ve Kahnispi Şelalesi ' yle Çatak ' ın bir değerler ilçesi olduğunu ve bu değerlerin marka haline dönüşmesini umut ettiklerini anlatan Demiryürek , " Çatak balımız , alabalığımız ve cevizimiz ekonomimize önemli katkı sunuyor . Halkımızın geçim kaynağı durumunda bulunan bu değerlerimiz artık markalaşmalıdır . Bu değerler artık ciddi ekonomik kazanç olarak ilçemize katkı sunacaktır . Çabamız gayemiz bu yöndedir . Festivalimizin en önemli ayaklarından biri de turizmdir . Bir görsel doğa harikası olan Kahnispi şelalemiz ve Çatak çayımızda yapılan ve yapılacak olan rafting yarışmalarıyla bu atağımız festivalle bize geri dönüşümü olan bir kazanç sağlayacak . Bunda emeği geçen başta sayın Valimiz Münir Karaloğlu , belediyemiz ve diğer tüm kesimlere ilçemiz halkı adına teşekkür ediyoruz . " şeklinde konuştu .

Çatak Belediye Başkanı Emin Babur da bir konuşma yaptı . Tarihin en eski dönemlerinden itibaren Çatak ' ta yaşamın kendisini bulduğunu kaydeden Babur , 1865 yılında ilçe merkezi olduğunu , 1925 ' te ise belediye olarak bugüne geldiğini anlattı .

İlçenin bir çok değerinin olduğuna işaret eden Babur , " Bu değerler Valiliğimizin öncülüğünde , kaymakamlık ve belediyemizin ortak çalışmasıyla ortaya çıktı . Bu festivalle birlikte ilçemizin ekonomik ve sosyal yönde gelişmesi mümkün olacak . Ortak çaba gösterilmesi ve tanıtımın iyi yapılması durumunda da her geçen gün ilçemizin doğasıyla , alabalık tesisleriyle , ceviziyle ve en önemlisi de raftingiyle görsel şölenlerle dolu festivalin geleneksel hale gelecek . Biz Çatak ilçemizin her yönüyle hak ettiği bir noktaya gelmesi için yeni bir süreç başlattık . Valimizin bu konudaki destekleri ilçemize heyecan getirdi . Bu festivalimiz bize böylesi bir fırsatı da verdi . Biz de basınımızdan ilçemizin bu değerlerini tanıtmalarını bekliyoruz . " şeklinde konuştu .

VALİ KARALOĞLU EŞİ İLE BİRLİKTE RAFTİNG YAPTI

YİBO ' da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan yıl sonu sergisinin açılışının ardından ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan bölgeye giden Vali Münir Karaloğlu , eşi Sevim Karaloğlu , İlçe Kaymakamı Cemal Demiryürek , Belediye Başkanı Emin Babur birlikte rafting yaptı .

Rafting botuna binmeden önce görevlilerin getirdiği koruyucu yelek ve kaskı başına takan Karaloğlu , daha sonra görevlinin su yüzeyinde yapması gereken kuralları dinledi . Verilen startla birlikte Karaloğlu , eşi Sevim Karaloğlu ile Çatak çayının azgın sularında kürek çekti . Geçtiğimiz yıl Devlet Bakanı Egemen Bağış ' la birlikte Bahçesaray çayında rafting yapan Karaloğlu ' nun rahatlığı dikkat çekti . Vatandaşların köprü üzerlerinde ve dere kenarlarında sevgi gösterisinde bulunduğu Karaloğlu , izleyicilerin alkışlarına da eliyle selam vererek karşılık verdi . Yaklaşık 5 kilometre su yüzeyinde botla kürek çeken Karaloğlu ' nun , içinde bulunduğu bot YİBO önüne geldikten sonra seyrine son verdi .

Festivale Adalet ve Kalkınma Partisi ( Ak Parti ) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu , Muş Alpaslan Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Nihat İnanç , YYÜ Rektör Yardımcısı Prof . Dr . Peyami Battal , Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer , Çiçekli Belde Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç , Van Ticaret ve Sanayi Odası ( VATSO ) Başkanı Zahir Kandaşoğlu , siyasi parti temsilcileri , il genel meclis üyeleri , kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı .