Balıkesir Muhasebeciler Odası'nda Seçimi Çağdaş Demokratlar Kazandı

Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (SMMMO) 20

  Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ' nın ( SMMMO ) 20 . Olağan Genel Kurulu ' nda yapılan seçimleri mevcut başkan Onur Yılmaz ' ın başkanlığındaki Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu kazandı . Yeni seçim kanunundaki değişiklik sebebiyle nispi temsil yöntemiyle gerçekleşen seçimlerde muhalefette yer alan Katılımcı Demokratlar Grubu ' ndan 5 kişilik yönetim kuruluna 2 kişi girebildi .
SMMMO ' nun yeni hizmet binasında gerçekleşen olağan genel kurulun dünkü bölümünde yönetime aday olan grupları temsilen başkan adayları konuşurken , üyeler görüşlerini dile getirdi ve yönetim kurulunun faaliyet raporu ile bütçe gelir , gider raporları ibra edildi . Dünkü genel kurula Balıkesir milletvekili İsmail Özgün ile siyasi parti başkanları ve çok sayıda davetli ile üyeler katıldı . Genel kurulun bugün gerçekleşen seçimlerinde ise 918 üyeden 604 ' ü oy kullandı . Bir oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde birleşik oy pusulası kullanıldı . Kurullarda Recep Onur Yılmaz başkanlığındaki Çağdaş Demokrat grubu yönetim ve disiplin kurullarında 3 ' er üyesiyle üstünlük sağlarken Katılımcı Demokratlar 2 ' şer üye ile kurulda yer aldı . Denetim kurulunda ise oy eşitliği sebebiyle birer üyesi bulunan tarafların üstünlüğü seçim kurulundaki kura sonucu belli olacak . 2 yıl önceki seçimlerde de Katılımcı Demokratlar yine denetim kurulunda kura çekimi ile üye kaybına uğramıştı .

SEÇİM ZAFERİ ÇAĞDAŞ DEMOKRATLARIN
Balıkesir SMMMO yeni yönetim kurulu 287 oy alan Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu ' ndan R . Onur Yılmaz , Ömer Kara ve Recep Akduran ile 266 oy alan Katılımcı Demokratlardan Metin Yalçın ve Cemil Uzun ' dan oluştu . Denetim kurulunda her iki grup da 286 oy alınca Çağdaş demokrat gruptan Nihal Çıkırık ile Katılımcı Demokratlardan Mehmet Vehbi Biçen ' in üyelikleri kesinleşti . Üçüncü üyenin hangi gruptan olacağı ise kura sonucu belirlenecek . 3 üyeden oluşan disiplin kurulunda 290 oy alan Çağdaş Demokrat grubundan Necip Metin Soykan , Necdet Çakır ve Ünal Seçkal ile 269 oy alan Katılımcı Demokratlardan İsmail Hakkı Subaşı ve Onur Erayman yer aldı . Seçimin bağımsız adayı olan Eyüp Mumcular ise 36 oy aldı . Mumcular ' ın daha önce Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu ' nda yer aldığı ancak son anda tepki amacıyla gruptan ayrılıp bağımsız aday olduğu belirtildi .

BİRLİK DELEGELERİNDE EŞİTLİK
Kongredeki seçimlerde Birlik Delegeleri için yine birleşik oy pusulası ile ayrı oy kullanıldı . Çağdaş Demokrat Muhasebeci Grubu 292 oy , Katılımcı Demokratlar ise 277 oy alırken , toplam 18 olan delege sayısı iki grup arasında 9 ' ar olarak paylaşıldı . Buna göre Ankara ' da TÜRMOB kurultayında oy kullanacak Birlik Delegeleri de şu isimlerden oluştu ;
" Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu ' ndan R . Onur Yılmaz , Ayhan Kayabey , İlter Agun , Remzi Poyraz , Ali Kemal Deveciler , Firdes Türkyılmaz , Erhan Elmastaş , Yücel Erişen ve Taner Yiğit , Katılımcı Demokratlar Grubu ' ndan İsmail Altıntaş , Coşkun Cihan , M . Ş . Erdal Fırtına , Osman Altay , Çetin Durgut , Tarık Pekcan , Nüvit Erten , Nurettin Akdoğan ve Oktay Zengin . "
Kongreden başarıyla çıktıklarını söyleyen Balıkesir SMMMO başkanı R . Onur Yılmaz , nispi temsil ile girdikleri ilk seçim olmasına rağmen son derece güzel ve demokratik bir seçim olduğunu belirterek tüm üyelere teşekkür etti . Yüksek orandaki katılımın herkesi memnun ettiğini söyleyen Yılmaz , " Nispi temsilden önceki sistem ile yapılmış olsaydı bu seçimin sonucu 5-0 bizim galibiyetimiz anlamına gelirdi . Bundan önceki seçimde de diğer gruptaki arkadaşımız tek olarak yönetime girmişti . Ancak daha sonra genel sonucun başarısızlığı sebebiyle kendiliğinden istifa etti . Bugünkü sonuç da önceki seçim ile aynıdır . Yönetim kurulunda çoğunluk bizim grubumuzun olmuştur . Üyelerimiz yine bizi tercih etti . Ben tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum . Diğer grubun katıldığı ikinci seçim olduğu ikisinde de kaybettiler , yani yine muhalefetteler . Tasarruf kendilerinin olacaktır . Biz yönetim olarak var gücümüzle üyelerimize hizmet etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz " dedi . Katılımcı Demokratlar Grubunun başındaki aday Metin Yalçın ise aldıkları sonucun tam anlamıyla bir başarı olmadığını söyledi . Eski seçim sistemine göre matematiksel sonucun 5-0 olduğunu , önceki seçimde muhalefette kaldıklarını , bu seçimde yine muhalefette kaldıklarını söyleyen Yalçın , " Yine istifa etmeyi düşünüyor musunuz? " sorusuna ise net bir cevap vermedi .

YÖNETİM GÖREV DAĞILIMI YAPACAK
Balıkesir SMMMO ' nun 20 . Olağan Genel Kurulu ' nda 2 yıllığına göreve seçilen yeni yönetim kurulunda bu hafta içinde görev dağılımı yapılması bekleniyor . 3+2 ' lik tabloya göre R . Onur Yılmaz ' ın tekrar başkan seçilmesine kesin gözle bakılırken , Yılmaz yönetiminde birlikte görev yapmak istemediğini ifade eden Metin Avcı ' nın ise nasıl bir tasarrufta bulunacağı bilinmiyor . Seçimlerde 3 ayrı sandıkta oy kullanıldı . Merkez oyları 1 nolu sandıkta toplanırken , Ayvalık , Balya , Bandırma , Bigadiç , Burhaniye , Dursunbey ve İvrindi ilçeleri 2 nolu sandıkta toplandı . Erdek , Edremit , Gömeç , Gönen , Havran , Kepsut , Manyas , Marmara , Savaştepe , Sındırgı ve Susurluk ile diğer iller ise 3 nolu sandıkta oy kullandı . 2 nolu sandıktan Onur Yılmaz listesine 111 , Metin Yalçın listesine ise 81 oy çıktı .