'CHP'yi iktidar yapsak yine hayır derler'

AK Parti Genel Merkezi'nce düzenlenen 'Van Buluşmaları'nda konuşan Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, CHP'nin herşeye 'hayır' demesini ilginç bir varsayımla gündeme getirdi.

  AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç ; , tarih boyunca ü ; ç ; kıtada at koşturan , başka milletler iç ; in adaletin , merhametin bayrağı olan Tü ; rk milletini , bugü ; n kendi sorunları ile baş edemez hale getirmeye ç ; alışanların olduğunu sö ; yledi .

AK Parti Genel Merkezi ' nce Van Devlet Tiyatrosu salonunda ikincisi dü ; zenlenen ' ' Tü ; rkiye Buluşmaları ' ' toplantısına katılan Kılıç ; , ü ; lkedeki herkesin bir gemide ve aynı istikamette yola devam ettiğini belirterek , geminin su alması durumunda hiç ; kimsenin kurtulma ihtimali olmadığını , geminin huzur ve gü ; ven iç ; erisinde sahile ç ; ıkması halinde ise herkesin tü ; m kaynaklardan , gü ; zelliklerden yararlanacağını , hiç ; kimsenin mahrum edilmeyeceğini ifade etti .

Milleti birbirine dü ; şü ; rmeye ç ; alışan tuzu kuru insanların gidecek ç ; ok yerleri , ceplerinde paraları , pasaportları olduğunu vurgulayan Kılıç ; , ' ' Ama bu ü ; lkenin birliğine inanan , geleceğine baş koyan , aynı devletin vatandaşları olarak aynı bayrağın gö ; lgesinde yaşamak gerektiğine inanan bizler iç ; in ne gidecek başka bir vatan , ne de cebimizde yedek bir pasaport var . Biz burada doğduk , burada yaşamaya da devam edeceğiz ' ' dedi .

Kılıç ; , Sultan Alparslan ' ın Anadolu ' ya adım attığı ordunun iç ; erisinde Tü ; rkü ; , Kü ; rdü ; , Arabı ile tevhit fikrine inanan her milletten insanlar olduğunu belirterek , şö ; yle konuştu :

' ' Bu topraklar hepimizin topraklarıdır . Van , Ağrı , Erzurum , Ardahan , Diyarbakır olmasaydı , Anadolu bu millete vatan olmazdı . İşte bizi bö ; lmek isteyenlere anlatmaya ç ; alıştığımız şey budur . İzmir ' i , İstanbul ' u , Bursa ' yı , Edirne ' yi Van , Ağrı , Erzurum ' dan ayrı dü ; şü ; nmek mü ; mkü ; n değil . Biz bir arada yaşadığımız sü ; rece ü ; stesinden gelemeyeceğimiz hiç ; bir problem yoktur . Tarih boyunca ü ; ç ; kıtada at koşturan , başka milletler iç ; in adaletin , merhametin bayrağı olan bu milleti bugü ; n adeta kendi sorunları ile baş edemez hale getirmeye ç ; alışan bir kısım ç ; evreler var . İç ; erde de var , dışarda da var . Hacı Bektaş Veli ' nin ç ; ok gü ; zel bir sö ; zü ; var . Bir olalım , iri olalım , diri olalım . Bir , iri ve diri olmazsak her birimiz kü ; ç ; ü ; k bir lokma haline geliriz . Biz bir , iri ve diri olmasaydık yü ; zyıllarca bu coğrafyada yaşayamazdık . Onun iç ; in bu coğrafyanın insanıyla uğraşan ç ; oktur . ' '

Milli Birlik ve Kardeşlik projesinin , Hakkari ' den Edirne ' ye kadar tü ; m vatandaşların can , mal , namus ve emniyetinin gü ; vence altında olması amacıyla hayata geç ; irildiğini anlatan Kılıç ; , atılacak adımların Doğulusu Batılısı herkesi memnun etmesi , kimsenin tadını kaç ; ırmaması gerektiğini ifade etti .

' ' BİZ TEKERE Ç ; OMAK SOKTUK ' '

Kılıç ; , Tü ; rkiye ' nin iç ; indeki ve dışındaki bü ; tü ; n şer odaklarının hedefinde AK Parti hü ; kü ; metinin bulunduğuna dikkati ç ; ekerek , şunları kaydetti :

' ' Ç ; ü ; nkü ; biz tekere ç ; omak soktuk . Ezileni yok sayan , Doğu , Gü ; neydoğu ' yu gö ; rmeyen , sorunları ç ; ö ; zmeyen , olumsuzluğu , dü ; zensizliği , hukuksuzluğu bir dü ; zen haline getiren anlayışa ç ; omak soktuk . Dışarı baktığınızda İsrail ' in dü ; şman saydığına herkesin dü ; şman olduğu bir dü ; zen vardı . Dışarda da bu dü ; zene ç ; omak soktuk . Sesini yü ; kselten bir Tü ; rkiye inşa ettik . Orta Doğu ' da , ' İsrail devletinin terö ; rist politikaları son bulmadığı sü ; rece Orta Doğu ' daki terö ; r ö ; rgü ; tlerinin son bulması mü ; mkü ; n değildir ' dedik . Ç ; ü ; nkü ; adaletin tesis edilemediği , zulmü ; n meşrulaştığı , insan hakları ihlallerinin , cana kastin devlet politikası haline getirildiği yerde terö ; rist faaliyetlerin ö ; nü ; ne geç ; ebilmek mü ; mkü ; n değildir . Filistin meselesine , sadece Filistinli Arapların meselesi olarak bakamayız . Filistin ' de insan hakları ihlalleri sona ermedikç ; e , sivil , silahsız ve savunmasız masum insanlara kasteden İsrail ' in devlet terö ; rü ; son bulmadığı takdirde , Orta Doğu ' da terö ; rist faaliyetlerin ve terö ; r ö ; rgü ; tlerinin son bulması mü ; mkü ; n değildir . Her bataklık mutlaka sivrisineklerini ü ; retir , ü ; retecektir . Bizim Tayyip Erdoğan Tü ; rkiye ' si ile dü ; nyaya vermek istediğimiz mesaj budur . Bataklığı kurutalım . Ö ; nce Orta Doğu bataklığını kurutalım . Orta Doğu , şiddet ü ; reten bir yer olmaktan ç ; ıksın . ' '

' ' TÜ ; RK MİLLETİ SIRADAN BİR MİLLET DEĞİL ' '

Tü ; rk milletinin , dü ; nyanın neresinde olursa olsun zulü ; m karşısında sessiz kalamayacağına ve tavrını ortaya koymak mecburiyetinde olduğuna değinen Kılıç ; , ' ' Ç ; ü ; nkü ; bu millet sıradan bir millet değildir . Bu millet 600 yıl boyunca dü ; nyaya hü ; kmetmiş ve ezilenlerin yardımına koşmuş bir millettir ' ' şeklinde konuştu .

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Anayasa değişikliği iç ; in 12 Eylü ; l ' de yapılacak referandum iç ; in bazı partilerin ' hayır ' oyu kullanın , bazılarının ise ' sandığa gitmeyin ' diye insanlara baskı yaptığını anlatan Kılıç ; , sandığa giderek evet oyu kullanan kişilerin , Ergenekoncular ' ın karanlık tü ; nellerini aydınlığa dö ; nü ; ştü ; receğini dile getirdi .

Kılıç ; , Tü ; rkiye ' de kimler arasında nasıl bir işbirliği , senaryo ve plan birlikteliği olduğunu anlamanın mü ; mkü ; n olmadığını sö ; yleyerek , konuşmasını şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; :

' ' Anayasa referandumda aldığı oyalarla kabul edildiği takdirde Tü ; rkiye ' de ç ; etelerin ö ; nü ; tıkanacak , her tü ; rlü ; hukuk dışı ö ; rgü ; tlenmeler son bulacak , darbe senaryoları cezasız kalmayacak . Milletin seç ; tiği başbakanlara , milletvekillerine dar ağacı gö ; rü ; nmeyecek . Partilere karşı , 28 Şubatlar , 27 Nisanlar bir daha yaşanmayacak . Karanlıklar aydınlığa ç ; ıkacak ve yarasaların ışık karşısında gö ; zleri kamaşacak . Ama ne hikmettir bilinmez sadece ç ; etelerin rahatsız olması gereken bu Anayasadan Tü ; rkiye ' nin CHP ' si de MHP ' si de rahatsız . ' '

DEFİNECİLİKLE İKTİDARA GELİNMEZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç ; daroğlu ' nun iktidara giden yolu kurumların arka bahç ; esinde aradığını ifade eden Kılıç ; , şunları kaydetti :

' ' İktidara giden yol kurumların arka bahç ; esinden geç ; miyor , milletin ö ; nü ; nden geç ; iyor . Ama şartlanmış iktidarı kurumların arka bahç ; esinde arıyor . Orada iktidar bulamazsın . Defineciler gibi ö ; mrü ; nü ; tü ; ketip kısa yoldan zengin olamazsın . Tarlayı ekeceksin , toprağın verdiğine razı geleceksin . Sayın Kılıç ; daroğlu ' na Van ' dan duyrulur . Kurumların arka bahç ; esinde hazır paketlenmiş iktidar aramaktan vazgeç ; . Definecilikle iktidara gelinmez . Tarlada iz bırakacaksın ki harman zamanı geldiğinde yü ; z bulasın . Ama Cumhuriyet Halk Partisi bö ; yle değil . Toprağı falanca kurum sü ; recek , tohumu falanca kurum atacak , suyunu başka bir kurum verecek . CHP harman vakti iktidara gelecek . Avucunu yalarsın . Tayyip Erdoğan 15 yaşından beri yollarda . O gü ; nden bu yana bü ; yü ; k emekler , bü ; yü ; k mesailer harcamış . ' '

BİZ NE YAPARSAK , CHP ONA ' HAYIR ' DİYOR

Atatü ; rk ' ü ; n bazı sö ; zlerini , Cumhuriyet Halk Partililerin bilmediğini , bilse de sö ; ylemek istemediğini savunan Kılıç ; , şunları sö ; yledi :

' ' Gazi Mustafa Kemal Cumhuriyetin kuruluş yıllarında şö ; yle seslendirmiştir . ' Diyarbekirli , Vanlı , Erzurumlu , Makedonyalı hep bir cevherin damarları , aynı ırkın evlatlarıyız . ' Buradaki ırk , kafatası anlamında bir ırk değildir . Cumhuriyeti kuran irade farkındadır ki bir gü ; n haramiler devreye girecek . Bu nedenle bizi birbirimize dü ; şü ; rmek isteyenlere o gü ; nden bugü ; ne mesajını bu cü ; mle ile vermiştir . Biz birlikte Tü ; rkiye ' yiz . Ayırsak bunun bir anlamı kalmaz . AK Parti iktidarının dirayeti ve kararlılığı , Başbakanımızın dik duruşu ve cesareti sayesinde uç ; urumdan aşağı gitme ihtimalimiz kalmadı . Millet her şeyin farkında . Onlar ' hayır ' dedikç ; e , milletimiz hiç ; bir şeye bakmadan ' evet ' diyor . Bu Cumhuriyet Halk Partisi bir şeye ' hayır ' diyorsa onların hayır dediği şey kesinlikle bu milletin lehine olan bir şeydir . Ç ; ü ; nkü ; bu CHP geç ; mişte demokrasiye geç ; işe , Adnan Menderes ' in başbakanlığına , ö ; zgü ; rleşme sü ; recine de ' hayır ' demişti . Biz ne yaparsak yapalım CHP ona ' hayır ' diyor . Kazara lafın arasında kalabalığa getirip bir gü ; n bunlara desek ki ' gelin sizi tek başına iktidar yapalım . ' Ona da ' hayır ' diyecekler . ' '

MEDYANIN ŞİŞİRDİĞİ BALONLAR

Kılıç ; , medyanın şişirdiği balonlara milletin kaderini bırakamayacaklarının altını ç ; izerek , konuşmasına şö ; yle devam etti :

' ' Bu Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti Tunceli ' de konuşur , Ankara ' ya gittiğinde unutur . Batman ' da sö ; yler , İstanbul ' da susar . Onur Ö ; ymen , ' demokratik aç ; ılım yanlış bir siyasettir , Tü ; rkiye ' yi bö ; lü ; nmeye gö ; tü ; rü ; r . CHP , Dersim ' de isyancılarla nasıl mü ; cadele ettiyse sen de aynısını yap , bu işi bitir ' dedi . Dersim ' de yargısız , mahkemesiz ve muhakemesiz , resmi kayıtlara gö ; re 11 bin vatan evladı ipe gö ; tü ; rü ; lmü ; ş , kurşunların hedefi olmuş . Bu doğru bir yö ; ntem değil . Hukuk devletinin yapabileceği bir iş değil . Yaşı bü ; yü ; tü ; lerek ipe gö ; tü ; rü ; len Seyit Rıza ' nın ü ; ç ; kelimeden oluşan sö ; zlerini duymadık . Ama yankılana yankılana bugü ; nlere gelen o sö ; zler , Cumhuriyet Halk Partisi ' nin kulağına da kü ; pe olsun . ' Evladı kerbalayık , bir hatayık , ayıptır , yazıktır , gü ; nahtır . ' Cana kastı terö ; rle mü ; cadele yö ; ntemi olarak ö ; neren , ' as , kes , bu işi bitir ' diyen bu zihniyete sö ; ylü ; yorum . Asmak , kesmek , ö ; ldü ; rmek , cana kast ç ; are değil . Ne varsa hukukta , demokraside , insan haklarında var . ' '

' ' GÖ ; MLEĞİNİN ARKASINDA DURAMAYAN , SİZİN KARŞINIZDA NASIL DURACAK ' '

CHP Genel Başkanı Kılıç ; daroğlu ' nun neler yapacağını merakla beklediğini anlatan Kılıç ; , şunları ifade etti :

' ' Sayın Kılıç ; daroğlu ç ; iç ; eği burnunda yeni lider . Ne yapacak , ne sö ; yleyecek , CHP ' nin ezberini bozabilecek mi , baronlar konuşmasına fırsat verecek mi merakla bekliyoruz? Ama liderliğinin ilk gü ; nü ; nde gö ; mleğinin arkasında duramayan , ilk haftasında kendisini o koltuğa taşıyan İstanbul İl Başkanının da arkasında duramayan birinin bu milletin beklentilerinin arkasında durabilmesi mü ; mkü ; n değil . ' Kö ; tü ; ye bakarak iyinin kıymetini anlayın ' demek istemiyorum . Ama keşke bizim de dişli rakiplerimiz olabilseydi . Allah bize de dişimize gö ; re rakipler verebilseydi . Kuvvetli partiler , vizyon sahibi liderler , sö ; zü ; nü ; n eri , konuştuğunun arkasında duran isimler bizim Başbakanımızın rakibi olabilseydi . Ama ne yapalım Allah bize gü ; ç ; lü ; rakipler vermedi . CHP ' den de bir şey olmuyor . Gö ; mleğinin arkasında duramayan , sizin karşınızda nasıl duracak . ' '

AK Parti ' nin iktidarı sü ; resince Van ' da yaptığı yatırımlara da değinen Kılıç ; , konuşmasının ardından AK Parti Van İl Başkanlığını ziyaret etti .

Kaynak : AA