Verheugen'den Türkiye'nin Tutumuna Destek Ankara

-VERHEUGEN'DEN TÜRKİYE'NİN TUTUMUNA DESTEK ANKARA (A.A) - 11.06.2010 - AVRUPA BİRLİĞİ (AB) KOMİSYONU ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI GÜNTER VERHEUGEN, TÜRKİYE

 

-VERHEUGEN ' DEN TÜRKİYE ' NİN TUTUMUNA DESTEK

ANKARA ( A . A ) - 11 . 06 . 2010 - Avrupa Birliği ( AB ) Komisyonu eski Başkan Yardımcısı Günter Verheugen , Türkiye ' nin , İran ' a yaptırımlar konusunun ele alındığı BM Güvenlik Konseyi toplantısında doğru hareket ettiğini söyledi .

TOBB ' un AB ve Almanya konusunda danışmanlığına getirilen Verheugen , Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Olağanüstü Genel Kurulunda bir konuşma yaptı .

Bir gazetecinin , Türkiye ' nin dış politikasında eksen kaymasının olduğuna dair tartışmaların bulunduğunu , bu çerçevede ABD Savunma Bakanı ' nın Türk dış politikasının batıdan doğuya yönelmesinde AB ' nin payı olduğu yönündeki ifadelerini hatırlatarak , bu konudaki görüşünü sorması üzerine Verheugen , bu konudaki açıklamaları okuduğunu , ancak Türkiye ' nin İran ' a yaptırımlar konusunda güvenlik konseyindeki kararının çoğu kişi için bir ders olması gerektiğini bildirdi .

Türkiye ' nin BM Güvenlik Konseyi ' ndeki hareketinin doğru olduğunu ifade eden Verheugen , Türkiye ' nin komşularıyla iyi ilişkilerinin önemine işaret etti .

Türkiye ' nin , İran gibi bir ülkeye komşu olmasının bir dezavantaj olmadığının da altını çizen Verhaugen , bu komşuluk ilişkisinin akıllı bir şekilde kullanılabilmesi halinde , AB sürecinde avantaj dahi oluşturabileceğini söyledi .

Verhaugen , Türkiye ' nin , İran ve diğer ülkelerle komşuluk ilişkilerinin ve bu konudaki rolünün AB tarafından da desteklenmesi gerektiğini vurguladı .

11 . 06 . 2010 12 : 04 : 32