İl İnsan Hakları Kurulu Üyelerinin Denetimleri

Van İnsan Hakları Kurulu'nun bünyesinde çalışmalar yürüten 1

  Van İnsan Hakları Kurulu ' nun bünyesinde çalışmalar yürüten 1 . Grup Alt Komisyonu üyeleri , İl Milli Eğitim Müdürlüğü ' nde yaptıkları inceleme sonrası hazırladıkları raporda , müdür yardımcıları ve personelin İl İnsan Hakları Kurulu ' ndan haberdar olmadıklarının görüldüğünü açıkladı .
Van Vali Yardımcısı Halil Berk başkanlığından kurulan İl İnsan Hakları Kurulu ' nun bünyesinde çalışmalar yürüten 1 . Grup Alt Komisyon üyeleri olan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti adına Haşim Talay , Van Barosu adına Rasim Saygın ve Okul Aile Birliği adına Yudagül Akgül , İl Milli Eğitim Müdürlüğü ' nde yaptıkları denetimler hakkında Van Valiliği Erek salonunda basın mensuplarına bilgiler verdiler . Düzenledikleri raporu okuyan Yudagül Akgül , denetimler sırasında müdür yardımcıları ve personelin İl İnsan Hakları Kurulu ' ndan haberdar olmadıkları görüldüğünü söyledi . Akgül , yapılan denetimler esnasında kurumda şikayet kutusu ve insan hakları ile bir birimin olmadığını belitti . Valilik İnsan Hakları Başkanlığı tarafından gönderilen yazıların sadece bir müdür yardımcısı tarafından okunduğunu ifade eden Akgül , " Yaptığımız görüşmede müdür yardımcısı kendilerine bu güne kadar insan hakları ile ilgili bir şikayetin gelmediğini söyledi . Okul güvenlik görevlileri ile ilgili Bakanlık ödeneği olmadığı için bu konuda bir çalışmanın yapılmadığını belirttiler . Yaptığımız denetimlerde ise Milli Eğitim Müdürlüğü ' nün düzeni ve temizliğinin mükemmel olduğunu gördük " dedi .
Kurul üyeleri Milli Eğitim Müdürlüğü ' nde yaptıkları denetimler sonucunda ise kendilerine eksik olan kısımlarda tavsiyelerde bulunduklarını ifade eden Akgül , " Şikayet kutusu bulundurulması için tavsiyede bulunduk ve ilgili müdür yardımcısı tarafından hemen kutu siparişi verildi . Okulların insan hakları ile ilgili görevlendireceği öğretmenlere belirli zamanlarda insan hakları ile ilgili bilgi verilmesini tavsiye ettik " şeklinde sözlerini tamamladı .