Balıkesir'de İşkur-kosgeb İşbirliği

Türkiye İş Kurumu Balıkesir İl Müdürlüğü ve KOSGEB ortaklı gerçekleştirilen proje yeni girişimcilerin önünü açıyor.

  İŞKUR-KOSGEB işbirliği ile 18 yaşını tamamlamış en az ilköğretim okulu mezunu veya iş kurmak istenilen alanda geçerli bir sertifika ya da belgeye sahip olan , İŞKUR ' a kayıtlı işsizlere yönelik iş kurmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen , " Girişimcilik Eğitimi " Otel Basri ' de başladı . 25 kişinin katıldığı eğitimin İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından finanse edildiği bildirildi . İŞKUR İl Müdürü İlhan Aslan , son derece önem verdikleri girişimcilik eğitimine katılanlara günlük 15 , 00 TL ücret ödeyeceklerini bildirdi . Eğitimde , girişimcilik niteliklerinin sınanması , iş fikri geliştirme , iş planı , işçi alma ve çalıştırma , performans ölçme , e-ticaret ve dış ticaret konularında toplam 72 saat eğitim verileceği bildirildi . Haftada 2 gün yapılacak olan eğitimin 18 Temmuz tarihinde sona ereceği kaydedildi . Eğitimi başarı ile bitiren katılımcılara KOSGEB tarafından yeni girişimci desteğine başvuruda kullanılacak olan katılım belgesi verileceği bildirildi . Girişimcilik eğitimi alan katılımcılar iş yeri açmaları halinde KOSGEB ' in hibe ve kredi olanaklarından yararlanabilecekler .

KADIN GİRİŞİMCİLER SPONSOR OLDU
İŞKUR-KOSGEB iş birliğiyle gerçekleştirilen projeye TOBB Balıkesir İl Kadın Girişimciler Kurulu ' ndan destek geldi . İŞKUR il müdürü İlhan Arslan ve KOSGEB Balıkesir şube müdürü Erdoğan Yüksel , Girişimcilik Eğitimi toplantısına ev sahipliği yapan İl Kadın Girişimciler Kurulu başkanı Nurbin Tüfekçioğlu ' na jestinden dolayı teşekkür ettiler . Nurbin Tüfekçioğlu , projeye her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti . Katılımcılara tavsiyelerde bulunan Tüfekçioğlu , " Günümüzde yaşanan ekonomik kriz ortamı ve ticaretin zorlukları sizleri ürkütmesin . Sizlere çok güzel imkanlar sunuldu . İyi değerlendirip fırsatları kollamanız gerekiyor . Ticarette ' bugün kaybettim , yarın kazandım ' diye moralinizi bozmayın . Siz memur değilsiniz . Her zaman kurallarınızla , istikrarla ve ayaklarınızı yere sağlam basarak hareket edin . Balıkesir küçük şehir . Siz başarılarınızla kendi isminizi duyurmalısınız . Bizler hep birlikte İŞKUR ve KOSGEB müdürlerimiz ile el ele verdik ve bu işe gönül koyduk . Sizler de girişimci adaylara örnek olacaksınız . Hepinizin başarılı olacağına inanıyorum " dedi .

BALIKESİR ' DE İLK
Balıkesir ' de gerçekleştirilen bu eğitimin bir ilk olduğunu söyleyen İŞKUR İl Müdürü İlhan Arslan ise eğitime katılanlara sorumluluklarının çok büyük olduğunu söyledi . İlhan Arslan , " Başarılı olacağınıza inanıyoruz . Son derece önemsediğimiz bir kurs . Hepinizi tebrik ediyorum , sizleri iyi yerlerde görmek istiyoruz . İŞKUR ve KOSGEB olarak sizi hep destekleyeceğiz . Kendi otelinde bizim projemiz için çalışma ortamı oluşturan Nurbin hanıma da teşekkür ediyorum " dedi .