Balıkesir Valisi Arslan: İşadamlarının eğitime katkısı artmalı

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, ilin ekonomik potansiyeline göre işadamlarının eğitime yaptığı katkının yetersiz olduğunu belirterek, 2003-2009 dönemi

  Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan , ilin ekonomik potansiyeline göre işadamlarının eğitime yaptığı katkının yetersiz olduğunu belirterek , 2003-2009 döneminde vatandaş katkısıyla 364 derslik yapıldığını , bu sayının artması gerektiğini söyledi .

Hayırsever Ömer Kurşun ' un merhum kayınvalidesi için yaptırdığı Naciye Kabakçı Anaokulu törenle açıldı . Adnan Menderes Mahallesi ' ndeki okulun açılış törenine Vali Arslan , İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal , İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan , İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Akif Okur ve üyeler , İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın , öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı .

Okul Müdürü Rahşan Polat Yaman , törende yaptığı konuşmada , anaokulunun 2009-2010 eğitim öğretim yılında il merkezinde yedinci bağımsız anaokulu olduğunu kaydetti . Yaman , toplam üç katta 2 bin 550 metrekare alana sahip olan okulda , 12 dersliğin yanında zeka oyunları kütüphanesi , bilim odası , sera , tiyatro salonu ve yaratıcılık odası bulunduğunu ifade etti . Vali Arslan ise eğitimin her duyarlı vatandaşın en önemli görevi olduğunu söyledi . Hayırseverlerin eğitime ve diğer kamu hizmetlerine katkısını devlet olarak çok önemsediklerine dikkat çeken Arslan , insanların herhangi bir beklenti olmaksızın maddi güçlerini toplumun menfaatine sunmasının yüce bir davranış olduğunu ifade etti .

Türkiye geneliyle karşılaştırma yapılması halinde Balıkesir ' in ekonomik potansiyeliyle orantılı olarak eğitime yaptığı katkının yetersiz olduğunu vurgululayan Vali Arslan , " 2003-2009 döneminde Balıkesir ' de vatandaş katkısı ile yapılan 364 derslik var . Nüfusla kıyasladığımızda 3 bin 145 kişiye bir derslik düşüyor . Komşu ilimiz Kütahya ' da 226 derslik yapılmış ve 2 bin 503 kişiye bir derslik düşüyor . İzmir ' de 2 bin 438 , Manisa ' da bin 314 kişiye bir derslik düşüyor . Bizim ekonomik düzeyimiz yeterli olmadığı için eğitime katkı az diye bir iddiada bulunmak mümkün değil . Balıkesir ' de hayır yapabilecek yeteri kadar işadamı olduğunu biliyorum . Umuyorum ki Ömer Kurşun ve diğer hayırseverlerin girişimleri , bu konuda biraz daha mesafe kat etmemizi sağlayacaktır . " dedi .

Konuşmaların ardından Vali Arslan ve diğer yetkililer , açılış kurdelesini kesti . Sınıfları gezen ve miniklerle sohbet eden Arslan , hayırsever Ömer ile Sevinç Kurşun çiftine plaket verdi .